Catelul

Un animal de casa este o responsabilitate mare, asa incat, daca esti o persoana ocupata, care oricum petrece putin timp cu copilul, nu te gandi ca un catel va fi un cadou care va inlocui ceea ce tu ar trebui sa oferi. Un catel ofera copilului posibilitatea de a-si cultiva anumite responsabilitati, de a-si dezvolta latura afectiva, de a-si gasi un prieten cu care va reusi sa comunice uneori chiar mai bine decat cu prietenii de-o seama. Un animal de casa poate fi si un bun stimul pentru a obtine anumite performante, caci timpul petrecut cu el poate fi considerat drept recompensa. Dar un animal de casa este o sarcina in plus. Un animal cere foarte multa responsabilitate dar in acelasi timp si bani pentru mancarea de zi cu zi, pentru vaccinuri…etc. Insa exista si niste riscuri care pot aparea cel mai adesea la copii, cum ar fi alergia, cea mai comuna problema. Alergiile la parul de animal, la dejectiile de pasari sau la hrana pestilor nu sunt o raritate. Ele au un risc crescut de a se manifesta daca copilul intra in contact cu alergenii mentionati inca inainte de doi ani, deci la o varsta frageda, sau daca exista o predispozitie genetica de a dezvolta o afectiune alergica. In plus, prezenta unei alte forme de alergie poate duce la continuarea marsului alergic in conditii favorizante. Astfel, existenta unei dermatite atopice a sugarului, a unei bronsiolite sau bronsite
bronhospastice, a unei eczeme sunt semne de existenta a unei atopii care se poate exacerba in prezenta unor alergeni, precum parul de animal. Un lucru este clar, terapia cu animale este o forma de consiliere psihologica adresata copiilor cu diverse probleme de comportament.
Tratarea diverselor dizabilitati pot beneficia de prezenta unui animal, care va ajuta copilul sa socializeze, sa-si mareasca increderea in sine, sa comunice.

Gasiti hrana caini ieftina si produse par

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *