Pregateste-ti masina de vacanta

Vacanta odata cu venirea sarbatorile pascale va permite tuturor sa se relaxeze si sa petreaca timp alaturi de familie si cei dragi. Pentru deplasarile pe timpul vacantei, cel mai folosit mijloc de transport este masina personala in detrimentul mijloacelor de transport in comun, fiind mult mai facile si mai avantajoase. Pentru a fi pregatiti de drumurile pe care le veti face, este important sa inspectati atent starea masinii si sa va asigurati ca este in stare perfecta pentru a putea rula in siguranta pe toate perioada concediului.

O atentie importanta trebuie acordata setului de anvelope, ele fiind singurul si cel mai important contact pe care masina il are cu asfaltul. Multi soferi nu considera cauciucurile importante pentru siguranta condusului, chiar daca acestea sunt esentiale iar un set de pneuri cu defectiuni pot creste considerabil riscul de accident.

 

             La ce sa fiti atenti cand inspectati setul de anvelope

 

  • defectiuni pe flanc

In timp, datorita socurilor mecanice de tip lovitura in bordura sau o groapa la viteza mare, pot aparea taieturi sau rupturi pe flanc. Aceste rupturi maresc riscul de explozie, in special daca conduceti masina cu viteza ridicata pentru o perioada lunga de timp. Daca observati defectiuni majore sau taieturi la anvelope, schimbati-le rapid cu un set de anvelope noi.

  • uzura pronuntata

Orice anvelope are o durata de viata specificata de catre producator, dar aceasta difera in functie de stilul de condus, viteza cu care conduceti majoritatea timpului. Orice anvelopa are anumiti indici de uzura, prezenti la baza benzii de rulare. Cand treceti de acesti indici, este mai mult decat recomandat sa montati un set de anvelope auto

  • uzura neuniforma

este important sa analizati si acest aspect, fiind un detaliu important care va aduce la cunostinta faptul ca aveti sistemul de directie defect iar asta duce la o uzura neuniforma. In timp, asta va poate costa o suma importanta, fiind nevoiti sa schimbati mai rapid setul de cauciucuri auto, fiind uzate mai rapid doar pe o parte.

Trebuie sa tineti cont prin urmare de starea anvelopelor inainte sa plecati cu ele la drum. Cumparati mereu doar anvelope noi si va riscati cu anvelope second hand. Analizati in mod frecvent starea anvelopelor pentru a fi siguri ca rulati in siguranta si nu va expuneti la pericole inutile.

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *