Afacerea “Craciunul”

Inainte de a fi disponibilizata vorbeam la birou cu colegele despre faptul ca nu aveam timp sa ne pregatim mesele de sarbatori pentru cei dragi cum am fi dorit. Asa s-a nascut ideea care m-a salvat din criza financiara.

An de an pregatesc mancaruri traditionale de Craciun si Revelion in bucataria si laboratoarele localului meu, pe mobilier inox.  De ce am ales acest material?  In primul rand pentru ce este cel mai igienic (nu traiesc microbii pe suprafata acestuia, daca este bine curatata), apoi fiindca isi pastreaza aspectul vreme indelungata.

Dupa ce sarmalutele sunt fierte si ambalate in caserole, friptura preparata nu mai necesita decat incalzire, toate mancarurile la care-ti lasa gura apa si pe care nu le poti face acasa din cauza lipsei timpului  sunt asezate frumos pe rafturi magazin pentru cei care vin sa se aporvizioneze de la locatie si este mai bine, fiindca de acasa nu stiu exact ce produse am.

Pentru cei aflati in criza de timp, in bucataria mea se fac si cornulete cu gem si nuci sau rahat, placinte, cheg, mere si gutui coapte, dar si dovleac copt.Fiindca laboratorul si bucataria sunt invecinate cu magazinul ca produsele sa fie proaspete, am realizat ca este nevoie urgenta de hota inox fiindca oricat de placute ar fi mirosurile de mancare (unele) cand se amesteca sunt suparatoare, in plus nu-mi pot tine bucatarii si patiserii in abur.

Dincolo de acest aspect, imi respect clientii foarte mult, de aceea nu-i oblig sa suporte mirosurile de mancare si nu-i condam sa le miroase hainele bune de oras si parul a mancare. Stiu cat de greu le este femeilor insarcinate sa faca fata acestor mirosuri, in special in primele luni de sarcina.

Masa rece este indispensabila fiindca am nevoie atat de prelucrarea unor produse perisabile, cat si de pastrarea acestora dupa procesare. Carnea de mici  sau chiftelutele pregatite pentru prajit le pastrez cu ajutorul acestui utilaj. Si in laboratorul de patisserie se pregateste aluatul pe una dintre aceste mese ideale.

Afacerea mea merge perfect si pentru asta in fiecare an angajatii mei isi aleg toate produsele necesare meselor de sarbatori. Recunostinta fata de darurile divinitatii si fata de semenii nostri nu ramane nerasplatita.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *