Amortizoarele

Amortizoarele reprezintă o parte din sistemul de suspensie al mașinii, adică dintr- un mecanism de angrenaje auto care fac legătura între roți sau osii și caroseria mașinii.
Buna funcționare a sistemului de suspensie este extrem de importantă, acesta transmite în mod uniform forțele cu care mașina apasă asupra șoselei și izolează forțele care vin dinspre șosea către mașină. Funcția sistemului este aceea de crește manevrabilitatea mașinii și comfortul acesteia.
Din sistemul de suspensie al mașinii fac parte pe lângă amortizoare și arcurile, articulațiile, sistemul de busci și bara stabilizatoare. În cadrul acestui sistem amortizoarele au rolul de a micșora vibrațiile roții și ale caroseriei în scopul de a păstra ferm contactul dintre roată și șosea.
În cazul în care observați că mașina are o ușoară tendință de aplecare în față sau într-o parte în timpul drumului este cazul să mergeți la un service auto pentru o verificare amănunțită a sistemului de suspensie al mașinii, acesta va identifica partea din sistemul de suspensie afectată și o va înlocui.
Va recomand itp bucuresti!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *