Atunci cand se rupe creanga vietii

Arborele genealogic ilustreaza perfect relatiile de rudenie intre oameni.
Familia este ca un pom cu crengi ramificate: unele sunt mai groase, altele mai plapande, dar fiecare cu un rol bine stabilit.
Uneori cand bate vantul si se starneste furtuna, multe dintre crengile copacului se frang, iar acesta sufera si il doare, chiar daca nu are glas sa isi strige durerea.
In fiecare secunda se moare in univers, iar moartea mentine echilibrul intre viata si moarte.
O frunza ingalbenita prematur de boala se desprinde de ram, un gandacel este strivit de o talpa neatenta, un miel este taiat sa ajunga in farfuriile noastre.
Asa, moartea este un proces cat se poate de natural de selectare a formelor de viata robuste, menite sa sustina mai departe universul prin ciclul vietii. Unii mor, altii se nasc si prin acesta succesiune de fenomene contradictorii avem asigurarea ca pamantul nu va deveni niciodata pustiu si nu este posibil sa moara si ultimul om, ultima pasare, ultima floare, utimul copac si ultimul fir de iarba…
Familia careia i s-a rupt o creanga din pom sufera, fiindca nu se poate sa nu simta lipsa. Oricat ar fi omul de rau, circula un proverb verificat de experienta de viata: “Rau cu rau, dar mai rau fara rau”, deci apartinatorii il plang la moartea sa, cu toate ca fiecare ar trebui sa fie bun cu cei din jur stiind ca este trecator prin lume si sa se straduiasca sa lase amintiri frumoase.
Cand v-a murit o persoana apropiata, usurati-va sarcinile greu de dus ale sufletului! Apelati la cea mai buna firma ce ofera servicii funerare, iar profesionistii acesteia vor alerga, in timp ce dumneavoastra va faceti timp sa va pansati ranile.
Va doare disparitia unui membru al familiei fiindca acesta avea rolul sau bine stabilit. De pilda un bunic spune povesti nepotilor, ii mangaie, isi petrece timpul cu ei si le da dulciuri si jucarii. Copilaria fara nepoti este foarte saraca.
Un parinte? De el depinde bunul mers al casei. El inseamna casa parinteasca si copilaria. In acelasi timp cu el ne moare o parte din noi.
Un frate sau o sora? Este ca si cum cineva ti-ar scoate ochii sau ti-ar taia o mana sau un picior.
Cu toate acestea, viata merge mai departe, fiindca persoana care a murit nu a dorit sub nicio forma sa produca atata suferinta celor apropiati.
Serviciile funerare complete, oferite de firme specializate, cu experienta ajuta familiile indurate sa treaca mai usor peste pierderea ireversibila.
De la inregistrarea decesului, ei vin pregatiti sa preia mortul. Il duc la punctul lor de prelevare, iar acolo se ocupa de spalat, toaletat si imbalsamat. Dupa ce trupul este perfect curat si injectia de conservare a fost facuta, mortul este imbracat cu grija maxima, in haine elegante si asezat in sicriul bun, cu lenjerie fina, pe perna moale.
Asezat in casa lui de veci este adus la capela cu masina funerara autorizata si bine pusa la punct. Tot firma pregateste si coliva si pachetelele ce vor fi impartite ca familia sa aiba timp sa accepte pierderea si sa se reface incet-incet.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *