Ce să porți la un interviu de angajare

Vestimentația este unul dintre primele aspecte pe care le remarcă un angajator atunci când mergi la un interviu de angajare. Acesta spune foarte multe despre viitorul membru al echipei, vorbește despre caracterul său, despre atenția la detalii, despre responsabilitate și disciplină.

            Culorile pe care alegi să le porți la un interviu sunt extrem de importante. Cea mai nepotrivită culoare este portocaliul, impresia pe care o vei crea este aceea de neprofesionalism. Dacă vrei să arăți că ești potrivit pentru un loc de muncă care solicită multă putere de organizare și de coordonare poți alege în schimb culoarea roșie. Nu o purta dacă ești o fire timidă și cu foarte puțină experiență, culoarea va contrasta foarte mult cu felul tău de a fi și te va pune în dezavantaj.

Culoarea cu cea mai mare recomandare este negrul, vei putea obține cu succes o funcție de conducere, iar dacă vrei să fii acceptat doar ca membru al echipei, poartă albastru.

Poți purta cu succes și haine de culoarea gri, vei dovedi astfel că ești o persoană rațională cu un puternic spirit analitic. În haine maro îți vei dovedi caracterul demn de încredere.

Dacă nu mizezi pe poziții executive, analitice, ci pe poziții care solicită creativitatea poți purta haine mov, verzi sau galbene.

Culorile purtate nu înseamnă că te poți îmbrăca total neprofesionist ca în cazul unei ieșiri informale, poți asocia o cămașă de o astfel de culoare unui costum negru, albastru sau gri care să vorbească despre latura ta disciplinată și responsabilă.

Recomand consultanta resurse umane Hrp si calculator salarii Hrp.
 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *