Cele mai ciudate obiceiuri de sarbatori de pe Glob

Sarbatorile nu inseamna doar cadouri traditionale romanesti, veselie si mersul la biserica. Sunt o groaza de multe alte elemente care contribuie la celebrarea acestor sarbatori, precum Pastele sau Craciunul. Aceste ocazii nu sunt doar pentru oferirea de cadouri de sarbatori, ci reprezinta si un prilej de a petrece mai mult timp cu familia. Majoritatea popoarelor crestine au traditii obisnuite, impodobesc brazi de craciun, ofera cadouri sau cosuri cadou minunate.

Cateva dintre traditiile ciudate de sarbatori din lume:

  1. India – Craciun cu banane. In India doar 2.3% din populatie este crestina. Crestinii de aici celebreaza Craciunul cu o slujba la miezul noptii si isi ofera cadouri de Craciun la fel ca restul lumii. Singurul lucru care lipseste este bradul de craciun. Acestia decoreaza de obicei copaci de mango sau banane. Ei folosesc pana si frunzele copacilor pentru a-si decora casele sau pentru ambalajul de cadouri.
  2. Cehia si Slovacia – Arunca-ti pantofii si gaseste-ti jumatatea. Daca nu doresti sa petreci Craciunul singur poti incerca aceasta traditie. Stai cu spatele la usa si arunca un pantof peste umeri in ziua de Craciun. In cazul in care varful pantofului este indreptat spre usa, inseamna ca te vei casatori in curand. Nu exista insa nici un indiciu care sa iti prevesteasca peste cat timp se va intampla asta.
  3. Japonia – Torturi de Craciun. Pe langa traditionalul cadou de Craciun, in Japonia exista traditia de a comanda torturi cu ciocolata si capsuni pentru a le consuma in ajunul Craciunului. Orice tort, care nu se vinde pana dupa data de 25 este nedorit. Din acelasi motiv, femeile japoneze singure in varsta de 25 de ani mai erau numite si Torturi de Craciun.
  4. Finlanda – Un Craciun comemorator. Familiile din Finlanda viziteaza de obicei mormintele stramosilor si rudelor lor in Ajunul Craciunului si aprind lumanari in memoria persoanei decedate. Chiar si cei care nu isi au rudele ingropate aproape de ei, se duc totusi la cimitire si aprind lumanari in onoarea membrilor familiei lor care au fost ingropati in alta parte. De asemenea, ei mai lasa si produse alimentare pe mese, iar membrii familiei dorm pe podea, petrnu a le oferi celor decedati o masa calda si un loc unde sa se odihneasca atunci cand ii viziteaza.
  5. Tot in Finlanda mai are loc si Sauna de Craciun. Cele mai multe familii finlandeze au o sauna proprie. Asta deoarece se spune ca acolo traieste un elf care ii protejeaza pe oameni si ii face sa fie mai buni. In fiecare Ajun al Craciunului, oamenii merg la sauna si se bucura de o relaxare buna.
  6. Filipine – Craciunul este foarte iubit in aceasta tara, cu o populatie de peste 80% crestina. Copiii isi lasa pantofii lustruiti si sosetele proaspat spalate pe pervaz, pentru ca cei trei regi sa le aduca daruri in ajun. Sarbatoarea celor trei regi marcheaza sfarsitul sarbatorilor de Craciun.

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *