Ciorba de burta… „cu noduri in gat”!

„Intr-o zi cu soare si fara prea mult nor” m-am gandit sa-mi fac o ciorba de burta. Roman din fire si chitros din educatie m-am gandit sa ies mai ieftin si sa o prepar acasa. Vorba ceea:

Ca ce poate fi asa de greu sa prepari o ciorba de burta?!?

Zis si facut. Pun mana pe cartea de bucate si scanez de mana cu un pix si-o foaie ingredientele Sfantului Graal al Ciorbelor. Dupa ce termin de scanat ma arunc la piata pentru a cumpara cele necesare.
Eu in bucatarie sunt o catastrofa atomica. Dupa niste cartofi prajiti trebuie sa speli la vase de zici ca a trecut pe acolo Armata a 14-a. Ce sa mai tura vura. Se anunta un adevarat stand-up comedy pe tronsonul orar dedicat Master Chef-ului de la ProTV.
Spal eu frumos legumele. Pun burta la fiert dimpreuna cu oasele si incep a curata la radacinoase pentru fiertura. Ochii imi erau tot timpul pe carte, sa nu ies din litera legii.
Ptiu e greu sa bucataresti daca nu ai ceva antrenament!!!
Nici nu ajunsesem la jumatatea retetei si deja masa era plina cu vase inutile si murdare. Si bucataria are farmecul ei, ca trebuie sa ai ochiul si gustul format pentru a putea intoarce o reteta din drum cand aceasta o ia pe cai gresite. La mine ochiul si gustul sunt obturate de nevoia de risc. Eu risc sa pun cantitati mai mari cand gatesc ca doar „ce se poate intampla?!?
Mai fratilor, nu stiu ce drac m-a impins sa maresc cantitatea de apa la fiertura de burta si toate celelalte trebuincioase ca intr-un final am ajuns sa amestec intr-o fiertura de laturi cu ceva resturi de radacinoase prea fierte si bucati de burta. Un fiasco total!
In nemernicia mea am incercat sa gust din rodul muncii mele. Ori ca era bucataria plina de vase murdare, ori ca stelele nu se aliniasera, dar un lucru era sigur:
Ciorba mea de burta era oribila!

Pofta de ciorba de burta era acum ranita in amorul propriu. Asa ca deschis internetul pe „smartfon”, am intrat rapid pe foodpanda.ro, am instalat rapid aplicatia lor si am comandat rapid o ciorba de burta. Destinul meu de Bucatar Sef se termina in glorie cand singur imi aruncam mancarea la gunoi.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *