Containerul, spatiu ideal de depozitare a bunurilor constructorilor

Orice constructor vine la locul de munca cu haine elegante (nu poate pleca imbracat in salopete si cu casca pe cap de acasa, decat daca are la dispozitie masina de serviciu), cu telefonul mobil, cu cheile de la casa si alte valori. Unii au in portofel cardurile bancare de salarii cu sume astronomice pe care nu si le permit sa le piarda, portofelul cu actele importante, bratari si inele primite de la cei dragi, pe care le poarta zilnic pe post de talismane.

Nu poti lasa la voia intamplarii toate aceste bunuri, cand pe santier nu exista o incapere in care bunurile apartinand celor care muncesc pot fi securizate de o usa prevazuta cu mai multe chei!
Cand o echipa isi pune la un loc valorile si cheile sunt in buzunarul de la salopeta prevazut cu fermoar, atunci nimic nu se pierde si muncitorii pot lucra linistiti, fara sa stea cu gandul la banii lor sau la telefoanele lor inteligente!
Constructorii stiu cat de mult inseamna sa aiba la dispozitie containere santier.

Utilitatile acestora pot fi variate: grupuri sanitare complet echipate, unde sa isi satisfaca necesitatile, dar sa se spele si pe maini inainte de masa, cabine de dus sa nu se duca plini de var si de ciment prin mijloacele de transport in comun acasa, loc unde sa se schimbe de hainele de lucru cu cele elegante de mers prin oras, depozit de valori si de bunuri pe care constructorul nu le poate tine cu el, cand lucreaza.
O firma de constructii investeste eficient in aceste containere rezistente si usoare, relocabile fiindca se muta din loc in loc, fie in acelasi oras, fie in tara. In cazul in care ar inalta constructii din beton sau din caramida care sa le serveasca muncitorilor ca spatii de pastrare a hainelor si bunurilor si ca grupuri sanitare, s-ar pierde mult timp si multi bani.
S-a terminat lucrarea, iar santierul se muta? Excelent. Si containerele sunt duse la noua adresa sa isi indeplineasca menirea.
Se stie in ce conditii grele muncesc zidarii, de aceea angajatorul trebuie sa compenseze statul in picioare, manipularea materialelor de constructii grele sau fragile si lucrul in curentul infernal din cladirile dezafectate, fara usi si geamuri, cu spatii de confort in care angajatii sa poata servi decent pranzul sau cina si sa se poata odihni in pauze.
Salariatii din constructii au dreptul la asigurarea igienei personale si cabina wc-dus este din acest punct de vedere obligatorie pe santierele care functioneaza legal.
La intrarea in santier sunt amplasate de regula cabinele de paza si asa ne dam seama si mai mult de importanta containerelor in viata de santier decenta.
Ma bucur ca s-au inventat containerele pentru toti cei care lucreaza pe santier si duc astfel o viata mult mai buna.
In trecut, imi era mila de constructori, cand imi povesteau cum mancau adesea mancarea neincalzita, in spatii improvizate, cum tremurau intre betoane in zilele racoroase si nu aveau niciun adapost cald in care sa se odihneasca 10 minute. Lucrand in aceste conditii se intelege ca se alegeau cu dureri cumplite de dinti si de cap si nici pauza aceea de masa nu le tihnea.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *