Cum amenajăm spațiul pentru grădina de legume în funcție de nevoiele casei

Atunci când stabim spațiul pentru gradina de legume trebuie să ținem cont de câteva aspecte. Mărimea acestuia trebuie să se raporteze la necesarul pe care îl cer membrii familiei, și la spațiul pe care îl alocăm pentru recreere. Dacă vrem să alegem spațiul potrivit trebuie să știm ce cantitate de legume se consumă în casă, fie proaspete, fie pentru pregătirea conservelor, dar și care este spațiul necesar fiecărei specii pentru a se dezvolta armonios.

Dacă ținem cont de numărul de membri ai familiei și de cantitatea consumată de aceștia putem face o medie a consumului, fiecare familie are nevoi unice, acestea trebuie luate în calcul pentru a ști dacă grădinii îi trebuie un spațiu mai mare sau unul mai mic. Sezonul este un alt criteriu important, dacă vrem să consumăm legume proaspete atunci grădina de legume nu trebuie să fie mult prea mare. Dacă folosim producția pentru prepararea conservelor atunci îi vom aloca acesteia un perimetru mai larg.

Spațiul pe care îl putem lua în calcul pentru plantarea legumelor este la fel de important. Fiecare specie în parte se plantează într-un anumit mod, se dezvoltă și necesită o îngrijire diferită. Dacă spațiul este mic nu putem miza pe o producție mare de roșii, răsadurile au nevoie de spațiu pentru a crește, se plantează pe rânduri la care trebuie să ai acces pe toată perioada creșterii.
Recomand generator curent si motocoasa.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *