Cum poti avea o hota mai curata ?!

Cel mai bun prieten din bucatarie este hota. Acest aparat ne scuteste de o gramada de batai de cap si ne ajuta sa eliminam fumul, aburul si mirosurile din timpul gatirii alimentelor. Grasimea se elimina si ea in timpul procesului de gatire si apoi se depune pe componentele hotei. Curatarea hotelor este obligatorie, asta daca nu va doriti o hota nefunctionala, sau alte probleme si mai grave.  Hota trebuie degresata si curatata in totalitate, incepand cu:

  • degresarea si curatarea tubulaturii
  • degresarea si curatarea filtrelor
  • curatarea ventilatorului
  • curatarea suprafetei hotei

 

Pentru hotele din restaurante sau alte medii unde se preapara mancare frecvent, exista servicii speciale prestate de catre firme de curatare hote. Hotele profesionale necesita o atentie sporita si o curatare a aluminiului mult mai amanuntita. In interiorul hotei se depun cantati enorme de grasime si fum.

 

La ce pericole puteti fi expusi daca nu curatati hotele?

Primul lucru la care trebuie sa va ganditi atunci cand amanati curatarea unei hote, este grasimea care se depune in interior. Aceasta grasime nu doar ca este dezgustatoare, dar reprezinta si un pericol extrem de mare si poate isca incendii nedorite, uneori chiar si explozii. Pe langa riscul iminent de incendiu, mai exista si aspectul igienei. Grasimea este un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor si a microbilor. Aceasta grasime contaminata poate ajunge cu usurinta in mancarea care se prepara si poate cauza imbolnaviri grave. De asemenea, grasimea emana si mirosuri neplacute care atrag daunatorii, insecte, in special gandacii de bucatarie.

Puteti evita toate aceste neplaceri doar prin curatarea hotei, sau prin apelarea la o echipa care se va ocupa de acest lucru in locul vostru.

 

De cate ori trebuie sa curatati hotele?

Hotele trebuie sa fie curatate in medie de doua ori pe an, dar acest lucru poate sa depinda de cat de des preparati mancare, sau de cate ori folositi hota in timpul prepararii mancarurilor. Pentru hotele din bucatariile restaurantelor sau cantinelor, se vor executa lucrari de curatare si degresare mult mai des. Astfel de hote trebuie sa fie curatate o data la trei luni, unele o data pe luna sau chiar o data la doua saptamani.

 

Curatarea hotelor de acasa se face foarte usor, deoarece exista nenumarate produse de curatare si degresare. In afara de produsele gasite in comert, mai exista si anumite solutii de curatare pe care le puteti aplica folosind ingrediente pe care le gasiti in dulapul din bucatarie. De exemplu, pentru curatarea filtrelor hotei, puteti prepara o solutie de apa fierbinte cu bicarbonat de sodiu in care scufundati filtrele si le lasati timp de 24 de ore . Dupa 24 de ore, filtrele se scot, se spala normal si se clatesc cu apa, pentru ca mai apoi sa se puna la uscat.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *