Cum sa scapi rapid de rozatoare

Probabil cea mai eficienta metoda de a scapa de invazia rozatoarelor, este sa apelezi la deratizare. Ei bine, inainte de a apela la serviciile unei firme de deratizare va trebui sa te documentezi putin inainte si sa vezi gradul de profesionalism al echipei la care apelezi. Indiferent de tipul serviciului la care apelezi, deratizare sobolani sau deratizare soareci, firmele trebuie sa foloseasca otravuri care afecteaza doar rozatoarele, nu si alte animale si sa aiba efect ireversibil.

 

De regula o astfel de firma, ofera servicii DDD si anume, servicii de deratizare, dezinsectie si dezinfectie.

O firma serioasa de deratizare va efectua tratamente incepand cu:

  • deratizare de scari de bloc
  • deratizare parcuri
  • deratizare cladiri de birouri, blocuri, case etc.

 

Exista mai multe metode prin care firmele de deratizae starpesc si previn aparitia rozatoarelor. Una dintre ele este folosirea otravurilor. Otrava folosita pentru starpirea rozatoarelor se numeste rodenticid, sau raticid. Aceasta otrava poate fi administrata sub forma de hrana otravita, grau, porumb sau alte combinatii. Un alt mod de administrare este gazul toxic. Ambele metode au efect ireversibil si o actiune extrem de rapida.

O alta metoda este folosirea de capcane, probabil una dintre cele mai vechi metode de prindere a rozatoarelor. Aceasta metoda nu este chiar atat de eficienta, mai ales daca va confruntati cu o invazie destul de serioasa de rozatoare. Mai exista si aparate cu ultrasunete care tin la distanta rozatoarele, dar nici acestea nu au actiune garantata. Un alt pericol pentru casa dumneavoastra sunt gandacii.

 

Rozatoarele sunt destul de periculoase, istoria ne aduce aminte faptul ca micutele mamifere inofensive, au fost responsabile de raspandirea unor boli cumplite. Este bine sa se evite orice fel de contact cu rozatoarele, dar atat si cu locurile unde acestea si-au construit cuiburile. Ce este interesant la rozatoare, este faptul ca isi pot construi cuiburi din aproape orice material gasit, de la fibre textile pana la hartie sau frunze uscate.

Atunci cand casele sunt infestate cu soareci, oamenii vor gasi de cele mai multe ori fire roase, carti roase etc. Soarecii nu le mananca, dar le mesteca si cara bucati pentru a le folosi la construirea cuiburilor.

Soarecii sunt creaturi inteligente, cu niveluri complexe de comunicare. Se crede ca soarecii pot empatiza cu alti soareci. Ei sunt capabili sa simta experienta altor soareci afectandu-le profund modul in care simt. Rozatoarele au expresii faciale cu ajutorul carora comunica starea lor altor rozatoare. Sunt si foarte buni exploratori, soarecii si sobolanii au gasit mereu modalitati inventive de a-si satisface curiozitatile lor in materie de procurare a hranei trecand prin mai multe obstacole.

 

Nu incercati sa intrati in contact cu rozatoarele, folositi manusi intotdeauna, sau apelati de doua ori pe an la ajutorul unei firme de deratizare pentru a va pastra locuinta in siguranta.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *