De ce nu este bine sa reincarcati cartusele de imprimanta

Atunci cand achizitionati o imprimanta, in cartea utilizatorului veti gasi specificatiile sale tehnice, precum si recomandarile producatorului in ceea ce priveste tipul de consumabile recomandate. Insa cu totii stim ca aceste astfel de cartuse originale au uneori preturi atat de mari, incat este mai rentabil sa luam o alta imprimanta, decat sa platim atat de mult pe niste cartuse.

Si cum nevoia invata pe om, a aparut si “moda” reincarcarii cartuselor sau cumpararea de cartuse compatibile. Dintre doua rele inteleptul alege raul cel mai mic, asa ca va sfatuiesc sa cumparati mai degraba cartuse compatibile, decat sa le incarcati pe cele vechi. Iata si cateva motive care stau ca argument:

  • Chiar daca achizitionati tus de la acelasi producator cu cel al cartuselor si incercati sa le umpleti pe cele vechi, puteti avea surprize de genul ca imprimanta ori va “spune” ca nu ati introdus un cartus original, ori ca nu exista cartus introdus in soclu, astfel incat veti fi de doua ori pagubiti (ati dat deja bani pe tus si tot va trebui sa cumparati cartuse noi). Acest lucru se intampla deoarece soft-ul imprimantelor este capabil sa “citeasca” efectiv cartusul introdus si sa il respinga daca nu este original.
  • Niciodata tusul colorat (respectiv cele trei culori magenta, cyan si galben) nu se vor consuma in acelasi ritm, asa ca va fi foarte greu sa aproximati cat tus trebuie introdus in fiecare dintre partitii. Daca introduceti prea mult intr-una dintre portiunile cartusului exista riscul ca acesta sa dea pe dinafara si sa se amestece cu tusul invecinat, rezultand niste culori demne de toata mila. Cealalta extrema, in care puneti prea putin tus se va traduce tot prin niste “dezastre” colorate cu totul altfel decat ar trebui, caci daca nu se respecta exact proportiile de culoare, nu veti reusi sa obtineti nuanta pe care o doriti si pe care o vedeti pe ecranul calculatorului.
  • In cazul in care imprimanta dumneavostra este cu laser, pentru a umple cartusul cu toner veti fi nevoiti sa gauriti cartusul, ceea ce inseamna ca va exista mereu riscul ca acesta sa curga in imprimanta si sa o defecteze.

Daca aceste argumente nu v-au convins si alegeti sa reumpleti cartusele vechi cu tus, macar adresati-va unui centru specializat in acest sens.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *