De ce sa aprindem candela ?

Cu toate ca in ultima perioada religia a devenit din ce in ce mai criticata multi dintre noi cred in continuare in ceea ce spune religia. Cea mai buna dovada in acest sens este numarul mare de persoane care merg la biserica, indiferent ca merg la slujba de duminica ori intr-o alta zi din saptamana. Cu toate ca mersul la biserica reprezinta o dovada de credinta, nu inseamna ca cei care nu merg la biserica din diverse motive nu sunt credinciosi. Int-adevar, biserica reprezinta casa lui Dumnezeu insa comuniunea cu Acesta se poate realiza si din propria ta casa. Rostirea de rugaciuni precum si aprinderea candelei reprezinta doua modalitati prin care putem intra in comuniune cu Dumnezeu. Deoarece candela in biserica este un element foarte important alaturi de celelalte piese de mobilier bisericesc, acesta nu trebuie sa lipseasca din casa nici unui credincios. In cazul in care nu stii de ce este foarte important sa avem in casa candela si sa o si aprindem in cele ce urmeaza vreau sa ofer cateva raspunsuri la intrebarea aflata in titlul acestui articol.

  • Dumnezeu reprezinta lumina pe acest Pamant motiv pentru care atunci cand aprindem o candela in casa il aducem pe Dumnezeu in interiorul acelei case.
  • Casa in care nu se obisnuieste sa se aprinda candela este mult mai predispusa sa fie controlata de catre puterile rele. Pentru ca acest lucru sa nu se intample, aprinde candela in fiecare zi de sarbatoare si de asemenea citeste rugaciuni.
  • Chiar daca aprinderea candelei nu este sinonima cu spovedania, in momentul in care aprindem candela nu doar ca ne recunoastem greselile pe care le-am facut ci ne si caim pentru ele.
  • Aprinderea candelei ne face sa ne simtim mult mai apropiati de Dumnezeu in momentul in care citim anumite rugaciuni. Chiar daca aceste doua lucruri sunt complementare, acest lucru nu inseamna ca rugaciunea fara candela aprinsa nu isi are rostul. Ori invers.

Pentru ca aprinderea candelei reprezinta doar unul din lucrurile pe care trebuie sa le facem pentru a avea o viata curata, recomand pe cat posibil sa ne ferim de tentatiile vietii care devin din ce in ce mai ispititoare precum si o viata plina de fapte bune. Doar in felul acesta putem spune ca suntem credinciosi.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *