Laptop-ul sau dansul?

Observăm din ce în ce mai des deschiderea celor mici către tehnologie. Şi îi găsim din ce în ce mai des în faţa calculatorului jucându-se sau în faţa televizorului privind la tot felul de emisiuni care se dovedesc a fi din ce în ce mai dăunătoare pentru cei mici. Şi ce putem face să îi îndrumăm spre activităţile ceva mai interesante care să ajute la dezvoltarea lor?
Ei bine îi putem înscrie la cursuri de dans copii şi astfel ei să aibă numai de câştigat. Ce pot învăţa cei mici din cursurile de dans? Ei bine, cursurile de dans ajuta la dezvoltarea musculaturii, imaginaţiei şi creativităţii, la creşterea imunității, creşterea rezistenţei fizice şi îl ajută să îşi menţină starea de bine mai mult timp, îl va ajuta să învețe cum să se concentreze mai uşor la activităţile pe care le dezvolta. De asemenea îl va ajuta să îşi creeze relaţii de prietenie şi să înveţe cum să lucreze într-o echipă şi cum să îşi susţină colegii atunci când ei au nevoie de el.
Cu toate că vrei să îl îndepărtezi de statul la calculator sau televizor înscriindu-l la cursurile de dans, nu uita că până la urma cel mic va vrea şi el să stea puţin timp privind desenele animate preferate. Nu încerca să îi umpli programul cu foarte multe activităţile extraşcolare. Căci şi el are nevoie se câteva ore pe zi în care să se relaxeze, să deseneze sau pur şi simplu să se uite la televizor.
Break Dance, Tango, Balet sau Vals? La ce cursuri ar trebui să îl înscriem pe cel mic? Chiar dacă sunt mici şi uneori par a-şi schimba din ce în ce mai des opţiunile şi dorinţele, ar trebui să le acordăm celor mici un strop de încredere şi să îi lăsăm pe ei să decidă ceea ce vor să facă şi ce stil de dans vor să studieze. Tu poţi să îi arăţi o listă cu opţiuni din care el să îşi aleagă, dar dacă el nu este prea sigur de ceea ce vrea să facă, poţi să îl îndrumi tu spre ceea ce crezi că i-ar plăcea şi atunci când o să îşi dea seama ce anume vrea să studieze să îl susţii şi să fii alături de el.
Dacă vrei să afli mai multe detalii despre cursurile de dans, dar şi despre stilurile pe care cel mic le-ar putea studia poţi intra pe site-ul celor de la Şcoala de dans Stop & Dance şi vezi ce stil de dans i se potriveşte cel mai bine.
Dansul poate fi o activitate foarte plăcută pentru cei mici mai ales dacă este atras de ceea ce face. Dar cu toate că el se dovedeşte foarte atras de dans, nu uita că dansul poate fi obositor şi nu ar trebui să îl lăsăm să petreacă prea mult timp în sala de dans.
Dansul este una din cele mai frumoase activităţi pe care le putem dezvolta în această viaţă alături de cei dragi nouă.

416247_10150897972568259_483097583_o

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *