Nessebar – un loc pe care sa nu il ratezi

Daca anul acesta ai decis sa iti petreci vacanta in Bulgaria, nu ezita sa alegi Nessebar, statiune de la malul Marii Negre si oras istoric in acelasi timp. Astfel vei avea ocazia sa imbini momentele de relaxare cu vizite la punctele de atractie ce, cu siguranta, iti vor imbogati cunostintele asupra istoriei vecinilor nostri.

Orasul are o istorie atestata de peste 3000 de ani si asta l-a facut sa fie declarat de catre UNESCO parte din patrimoniul cultural al lumii. Asta deoarece micuta insula este impanzita de cladiri medievale autentice care, asemenea orasului Sighisoara din Romania, sunt inca locuite. Acest aspect atrage anual mii de turisti. Pe langa acest aspect, partea moderna dispune de sute de hoteluri pentru orice buget, fiind insa la mare cautare grupurile hoteliere de 4 si 5 stele, deoarece pun la dispozitie turistilor servicii complete. Cazarea este intoteauna de cea mai buna calitate si mancarea poate concura cu usurinta la marile consursuri de arta culinara. In plus, plaja de langa Nessebar, Sunny Beach, este renumita pentru nisipurile fine scaldate de valurile Marii Negre. Nu doar romanii sunt cei care viziteaza aceste locuri minunate, ci turisti din intreaga Europa vin anual pentru a se relaxa intr-un loc in care poti intalni tot ceea ce iti doresti de la excursie.

Daca ai ocazia de a calatori in Nessebar nu trebuie sa ratezi micile restaurante de la malul marii cu specific pescaresc, vinul local, dar si cateva puncte de atractie. Trebuie sa vezi orasul antic Nessebar a carui piatra de temelie a fost pusa de catre un trac pe nume Melsas, Muzeul arheologic dar si locuri destinate distractiei precum Paradisul Acvatic Nessebar si Action Aquapark. Tinand cont de toate lucrurile pe care le ofera aceasta locatie, se poate spune ca este un loc pentru orice varsta. Indiferent daca esti tanar sau ai familie si copii, cu siguranta te vei simti intr-un adevarat concediu la Nessebar, Bulgaria.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *