Nici o petrecere fără dans

Nici o petrecere fără dans ştiţi şi voi acest lucru, indiferent că ai 13 sau 60 de ani ştii foarte bine ca cele mai reuşite petreceri sunt acelea în care te-ai distrat, ai râs alături de cei dragi şi ai dansat până la epuizare. Nu îţi vei aminti nici o petrecere la care ai stat pe margine şi ai admirat priveliştea, iar dacă o vei face, îţi vei aminti cât de plictisitoare a fost.

Dansul este una din cele mai vechi forme de exprimare a artei. Se zvoneşte că primele figuri de dansatori au apărut în picturile rupestre din Europa şi Africa, acestea ar fi datând încă din timpurile preistorice. Astfel putem spune că omul s-a născut pentru a dansa. Şi totuşi sunt persoane care se împiedică cu stângul de dreptul sau pur şi simplu îţi învineţesc picioarele în primele secunde ale unui dans, oamenii aceştia unde au fost când fetele dansatorilor erau pictate în peşteri? Au lipsit la aceste lecţii? Ei bine, eu tind să cred că dansul se simte, deci e ca şi cum unii dintre noi se nasc cu aceste simţuri, se nasc pregătiţi pentru dans iar alţii trebuie să exerseze şi să îl înveţe.

De ce să înveţi să dansezi? Pentru că te-ai săturat să ratezi adevăratele petreceri, căci ţi-ai dat seama că adevărata distracţie e pe ringul de dans şi mai ales pentru că va veni o zi când vei vrea să dansezi la propria nuntă, şi nu există o nuntă la care mirii să nu danseze.

Dansul mirilor este, fără dar şi poate, unul din cele mai emoţionate moment ale serii şi de asemenea şi unul din cel mai aşteptat. E o provocare pentru cei doi miri căci ei trebuie să aleagă o melodie care îi reprezintă şi să creeze împreună o coregrafie care să nu îi pună în dificultate şi care totuşi să impresioneze. Acest dans presupune lucru în echipă, suport şi bineînţeles şi exerciţiu.

Astfel dacă nu prea le ai cu dânsul şi prietenii tăi se plâng că le-ai învineţit picioarele ar fi bine să te înscrii la o şcoală de dans şi să începi cât mai repede cursurile. Ce stiluri merită studiate? Din punctul meu de vedere fiecare stil în parte are ceva special, ceva care îl face special. Drept urmare fiecare stil de dans merită studiat, dar cred că ar fi bine să te axezi pe cele care te atrag şi care îţi stârnesc curiozitatea. Dacă vrei să studiezi dansul şi eşti nou în această activitate ar fi bine să alegi un stil de dans care să îţi placă şi astfel să devii din ce în ce mai atras de dans şi mai târziu vei putea încerca şi ale stiluri.

Învaţă să te distrezi dansând şi astfel îţi va fi mult mai uşor să te apropii de dans, iar dacă vei avea şi un motiv puternic pentru a te apuca de dans îţi va fi şi mai uşor. Totul e să vrei şi îţi placa să faci asta, iar restul vine de la sine.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *