Nu sări peste micul dejun

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, consumat acesta oferă doza de energie necesară pentru o bună parte a zilei. Există multe argumente care vin în sprijinul micului dejun. În primul rând micul dejun ajută metabolismul să se trezească, caloriile din alimentele consumate dimineața sunt arse mai ușor prin activitățile zilnice șt te ajută astfel să pierzi în greutate.
În al doilea rând dacă nu mănânci o perioadă îndelungată, organismul răspunde încetinind rata metabolică și nivelul de energie. Vei fi afectat pe toată perioada zilei, iar dacă sari peste o masă, te înfometezi și la următoarele mese vei consuma mai mult decât îi este necesar organismului.
Copiii care servesc masa dimineața au o capacitate de concentare mai mare, răspund mai bine la lecții, cei care nu o fac sunt apatici, dezinteresați și iritabili. La fel se întâmplă și în cazul adulților.
La micul dejun poți consuma alimente mai bogate caloric sau alimente pe care nu dorești să le mănânci pe parcursul zilei, cerale, fructe de pădure sau lapte. Acestea au surse bogate de fibre, acid folic și calciu.
Nu în ultimul rând, studiile arată că persoanele care sar peste micul dejun pe o perioadă de câțiva ani au un nivel al colesterolului și al insulinei mai ridicat, sunt astfel predispuse la boli de inimă și diabet.
Aspartamul este un îndulcitor intens hipocaloric. Este o pudră albă inodoră, de aproximativ două sute de ori mai dulce decât zahărul.Vezi ce parere au nutritionistii despre aspartam.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *