Prima editie a maratonului de programare „Entrepreneurship”

Asa cum ati observat si din articolele anterioare, romanii de la Allview s-au pus pe treaba. In ultimul timp am avut parte numai de smartphone-uri de top, insa iata ca acum producatorii autohtoni ne pregatesc o alta surpriza.

Allview, Centrul pentru Diplomaţie Publică şi Universitatea Transilvania invită studenţii de la universităţile din România să se înscrie la prima ediţie a maratonului de programare Entrepreneurship, care va avea loc în 28 şi 29 martie 2014 în Aula Universităţii Transilvania din Braşov.

Entrepreneurship îşi propune să promoveze în ţările Uniunii Europene aplicaţiile studenţilor români pasionaţi de programare. Valorile care vor fi scoase în evidenţă sunt impactul social, creativitatea şi originalitatea.
În cadrul maratonului, echipe de studenţi formate din doi până la patru membri vor dezvolta, timp de 24 de ore, o aplicaţie cu utilitate socială pentru device-uri care folosesc sistemul de operare Android.

Un exemplu tipic îl reprezintă aplicaţiile destinate persoanelor cu dizabilităţi.La finalul competiţiei, cele mai bune 3 proiecte vor fi premiate de un juriu de specialitate. Toate lucrările participante vor fi donate Comisiei Europene.
Competiţia va începe vineri, 28 martie, la ora 12 şi se va încheia sâmbătă, 29 martie la ora 11. Jurizarea proiectelor va avea loc sâmbătă, 29 martie, între orele 11-14.

La eveniment va fi prezent un reprezentant Google care va susţine o prezentare despre resursele Android şi modele de aplicaţii create în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi.

Cum ajungi la Entrepreneurship?

În gara Braşov te va aştepta un microbuz care te va transporta la locaţia desfăşurării evenimentului şi înapoi la gară, după încheierea acestuia.

Adresa: Aula Universităţii Transilvania, Strada Iuliu Maniu nr. 41A, Braşov.

Ce aşteptăm de la tine la finalul celor 24 de ore?

La finalul competiţiei, echipele participante vor depune proiectul ce cuprinde:
– o prezentare a aplicaţiei
– o interfaţă funcţională

Ceremonia de decernare a premiilor reuneşte delegaţi din partea Comisiei Europene, membri ai Corpurilor Diplomatice şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Pentru formularul de înscriere şi mai multe detalii despre competiţie, vă rugăm consultaţi www.entrepreneurshipbv.ro

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *