Sablarea ca metoda de curatare

Sablarea este o metoda extrem de eficienta atunci cand aveti nevoie de curatarea suprafetelor.  Operatiunea de sablare implica utilizarea unei instalatii de sablare. Aceasta instalatie de sablare este alcatuita din masina de sablat, materialele abrazive cu care se sableaza, pistol de sablat, costum si manusi protectoare pentru persoanele care manevreaza aparatura. Cateva dintre materialele folosite pentru curatare sunt: nisipul, bicarbonatul de sodiu, gheata carbonica etc.

Curatarea cu ajutorul nisipului pentru sablare este una dintre cele mai eficiente metode de curatare abraziva. Nisipul poate indeparta depuneri de vopsea, rugina, coroziune, tunder, materii organice etc. Totodata aceasta metoda este si cea mai ieftina metoda dintre toate. Nisipul este unul dintre materialele care se gaseste la discretie si la preturi extrem de avantajoase.

Pentru fiecare metoda de sablare se foloseste aceeasi instalatie de sablare.

 

La cine puteti apela pentru a beneficia de o sablare de calitate?

Exista firme de sablare care sunt specializate in curatarea diverselor suprafete prin aceasta metoda. Astfel de firme au oameni pregatiti special si aparatura de ultima generatie. Pentru fiecare operatiune vor folosi masini de sablare  manevrate de catre cei mai competenti oameni.

 

Cum se realizeaza procesul de sablare?

Masina de sablare foloseste forta aerului comprimat pentru a proiecta particulele de materiale abrazive pe suprafata materialelor. In acest fel, la contactul cu suprafata, murdaria se desprinde, totul datorita vitezei foarte mare a particulelor abrazive.

 

Alte metode de sablare:

  1. Sablarea cu ajutorul CO2-ului: Mai este denumita si sablarea cu gheata carbonica, sau sablarea cu dioxid de carbon in stare solida. Acest procedeu de curatare este unul cu totul si cu totul special. Metoda sablarii cu gheata carbonica are o multime de avantaje. Cel mai mare avantaj este ca aceasta gheata carbonica poate fi utilizata in orice fel de mediu, este acceptata chiar si in spitale sau cabinete medicale etc. Un alt mare avantaj este faptul ca aceasta metoda de curatare este una uscata, nu conduce electricitatea si poate fi utilizata pentru curatarea diverselor echipamente electrice fara a produce daune, sau a crea un scurtcircuit. Nu in ultimul rand, gheata carbonica este un material 100% ecologic, nu dauneaza in nici un fel sanatatii omului, animalelor si nu are efecte negative asupra mediului inconjurator.
  2. Sablarea cu ajutorul bicarbonatului de sodiu: Mai este denumita si sablare cu soda. Bicarbonatul de sodiu este extrem de cunoscut, avand o multime de utilizari, atat cosmetice, cat si in industria alimentara. Bicarbonatul este preferat in special pentru lucrarile de restaurare. Asta deoarece, este un abraziv relativ moale si nu dauneaza suprafetelor. Este 100% ecologic, fara efecte negative asupra mediului inconjurator, omului sau animalelor. Inca un avantaj este acela ca, bicarbonatul este solubil in apa, curata si dezinfecteaza foarte bine orice tip de suprafata.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *