Tipuri de anvelope

In functie de terenul pe care urmeaza sa fie folosite, acesta putand sa fie asfaltul neted al autostrazilor, dar si gropile din drumurile rurale si urbane, precum si namolul si pietrisul de pe terenurile accidentate din mijlocul naturii anvelopele au un design creat pentru fiecare din situatiile pentru care vor fi utilizate.
Cand se circula pe drumuri asfaltate este recomandata utilizarea de anvelope care sa aiba o aderenta cat mai buna la asfalt, ceea ce nu este echivalent cu utilizarea celor mai late tipuri, deoarece pe vreme de ploaie acestea sunt mai predispuse la acvaplanare, deci trebuiesc alese acele produsece ofera atat aderenta cat si posibilitatea de indepartare cat mai rapida si eficienta a apei. De obicei cauciucurile cu eficienta ridicata pentru rulajul pet imp de ploaie au doua sau trei santuri plasate pe intreaga lungime a lor unde concentreaza apa si o risipesc apoi in partile laterale cu ajutorul onor santuri in ‘V’ cu varful spre sensul de rotire al rotii.
Cand se fac deplasari pe teren accidentat, off-road, unde se pot gasi balti si namol, este de preferat a se folosi anvelope mai moi si cu santuri adanci si flori mari, incat sa se realizeze o frecare si o aderenta cat mai mare la sol, crescand astfel puterea de tractiune. Ceea ce este recomandat in cazul noroiului, este in mare parte aplicabil si pentru zapada, cu notificarea ca atunci cand se merge exclusive pe zapada, pot sa intre in scena si crampoanele metalice.

Recomand anvelope online romanvelope si anvelope vara preturi romanvelope

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *