Tratamentul lemnului cu ajutorul ignifugarii

Tratamentul lemnului cu ajutorul acestui proces, face materialul sa devina mult mai rezistent in situatii critice. Ignifugarea lemnului impiedica lemnul sa se aprinda in cazul unui incendiu si ii mareste rezistenta la orice potentiala sursa de foc. Realizarea acestui tratament se face cu solutii de ignifugare lemn, speciale, care au o sumedenie de beneficii.

Un mare beneficiu este acela de tratare lemn anticarii.  Tratamentul lemnului impotriva cariilor ajuta la prevenirea aparitiei acestor insecte care mananca lemnul, trasnformandu-l in rumegus. Aceste insecte atat o multime de tipuri de lemn si isi pot depune ouale oriunde. Un alt beneficiu este acela de combatere mucegai. Substantele din solutia de tratare a lemnului reusesc sa previna dar si sa combata diverse ciuperci, precum mucegaiul. Este foarteimportant sa eliminati mucegaiul. Mucegaiul este extrem de periculos, atat pentru lemn, deoarece mentine umezelea si lemnul poate putrezi, dar si pentru sanatatea oamenilor. Prezenta mucegaiului intr-o casa poate cauza grave probleme respiratorii persoanelor care locuiesc in interiorul sau. De asemenea, persoanele care au deja probleme respiratorii pot dezvolta diverse alergii, sau conditia lor se poate agrava.

 

Ce alte metode de tratare a lemnului mai exista?

 

  1. Puteti aplica ulei pe lemn de cate ori acesta pare uscat. In afara utilizarilor industriale, frecarea cu ulei a lemnului este cel mai bun mod a-l conserva in timp. Alegerea unui ulei potrivit va ajuta la mentinerea densitatii lemnului si va incetini absorbtia de apa care provoaca putrezjrea. Aplicarea a mai multor straturi de ulei poate proteja lemnul chiar si ani de zile, dar acest lucru depinde in mare parte si de mediu. Lemnul de tec este un lemn unic, longeviv, nu necesita aplicare de ulei, dar odata ce a fost uns cu ulei, va trebui repetata aplicarea.
  2. Curatati de praf si murdarie lemnul. Lemnul se curata de orice depunere pe care o are pe suprafata sa. Folositi prosoape curate, uscate, sau carpe pentru a sterge lemnul. Curatarea manuala va poate da ocazia sa identificati anumite imperfectiuni sau defecte ale lemnului.
  3. Cautati un ulei special sau un alt produs comercial de protejare a lemnului. Exista mai multe tipuri de ulei disponibile pe piata, pentru conservarea lemnului din propria voastra locuinta. Uleiul de tung ofera o foarte buna protectie, dar este destul de costisitor si necesita un timp indelungat de uscare. Mai exista si optiunea de a alege un produs care contine pe langa alte substante si ulei de tung. O astfel de solutie va fi mult mai eficienta fata de uleiul de tung in stare pura. Pentru obiectele din lemn pe care le aveti in bucatarie, este mai bine sa folositi ulei alimentar, ulei de nuca de cocos, nuci sau migdale. Mai exista si uleiul de in. Uleiul de in este o alegere destul de comuna, dar ofera o rezistenta redusa de-a lungul timpului. Avantajul sau principal este pretul.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *