Ursuletul de plus

Un ursuleț de pluș (sau ursuleț plușat) este o jucărie făcută din pluș (sau din alt material textil) în formă de urs. Ursulețul este umplut cu vată, lână sau alt material moale.

În 1903 primul ursuleț de pluș a fost prezentat în Statele Unite. Acesta a fost creat de Morris și Rose Michtom, imigranți din Rusia și proprietari ai unui magazin de jucării inovatoare, din Brooklyn, New York. În Statele Unite se considera că denumirea ursulețului de pluș (teddy bear) este în strânsă legătura cu numele președintelui Theodore Roosevelt (a cărui porecla era „Teddy”). în timp ce vâna urși în Mississipi în anul 1902, Roosevelt a decis să cruțe viața unui pui de urs, care a rămas orfan in timpul vânătorii. Evenimentul a devenit subiectul unei caricaturi în ziarul Washington Post, caricatură care a fost văzută de familia Michtom. Inspirată de caricatură, doamna Michtom a creat un ursuleț-jucărie și datorită faptului că era expus în fereastra magazinului cu denumirea de „Teddy’s Bear” („ursul lui Teddy”), ursulețul s-a dovedit a avea un succes deosebit la public.

Sursa : Wikipedia

1508006_1402597613317420_57270560_n

Daca doriti sa achizitionati jucarii de plus mari o puteti face accesand linkul https://www.fb.com/jucariideplusgigant !

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *