Primarul Parisului si Tiganii

Primarul Parisului (Bertrand Delanoë) era foarte ingrijorat in privinta invaziei de porumbei de pe Champs-Elysees. Nu putea nicidecum sa-i alunge din oras. Intregul Paris era plin de rahat de porumbei. Parizienii nici nu mai puteau calca pe alei, nici sa conduci nu mai avea niciun haz. Costa o avere sa tot cureti strazile si trotuarele. Intr-o zi intra in primarie un om care-i face primarului o oferta :
– Iti pot scapa frumosul oras de plaga columbeasca fara nicio plata. Dar trebuie sa promiti ca nu-mi vei pune nicio intrebare. Sau, imi poti plati un milion de euro si sa-mi pui o intrebare.
Primarul accepta rapid oferta. A doua zi, omul se urca in varful Turnului Eiffel, isi descheie redingota si elibera un porumbel rosu. Porumbelul rosu dadu de cateva ori din aripi si apoi se pierdu in inaltul cerului parizian. Toti porumbeii din Paris au vazut porumbelul cel rosu si s-au adunat in aer in urma acestuia. L-au urmat cu totii intr-un nor urias spre Rasarit, departe, departe. A doua zi, porumbelul cel rosu s-a intors complet singur la omul ce-l astepta inca in varful Turnului Eiffel.
Primarul era in extaz. A considerat ca omul si porumbelul rosu au infaptuit o adevarata minune scapand Parisul de plaga porumbeasca. Desi omul cu porumbelul nu ceruse nimic, primarul i-a inmanat un cec fr un milion de euro si i-a spus ca, intr-adevar, voia sa-i puna o intrebare. Omul accepta banii si-l invita pe primar sa-i puna UNICA intrebare.
Primarul intreba:
– Aveti cumva si un tigan rosu ??!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *