Bateriile de pe piata industriala

Consumatorii sunt de multe ori primii care afla despre o aparenta descoperire in domeniul bateriilor si pentru a obtine mai multa atentie publica, imbunatatirile sunt de obicei indreptate pentru a extinde gama de acumulatoare auto . Mai putine informatii despre cum aplicatiile industriale pot beneficia de pe urma progresului in acest domeniu sunt facute publice si se pare ca acest sector este lasat in urma. Industria este foarte constienta de constrangerile sub care bateriile trebuie sa functioneze, iar fiabilitatea, economia, longevitatea si siguranta se ridica deasupra simplelor nevoi.

Bateriile de tractiune

Scaunele cu rotile, scuterele si masinile de golf folosesc in general modele acide. Chiar daca sunt grele, acumulatoarele cu plumb-acid functioneaza destul de bine si numai incercari usoare sunt facute pentru a trece la alte sisteme, precum cel Li-ion.

Modelele Li-ion sunt mai scumpe decat cele cu plumb acid, iar diferentele de performanta nu sunt foarte mari. Ambele modele pot avea o durata de viata mare, daca sunt utilizate in mod corespunzator si ambele game includ modele cu nevoi de intretinere reduse. In comparatie cu bateriile Li-ion, modele NiCd si NiMH au nevoie de o descarcare completa ocazionala pentru a preveni memoria, iar cele cu acid necesita o incarcare completa pentru a preveni sulfatare.

Durata de viata relativ scurta a bateriei unui scaun cu rotile ar putea fi atribuita sulfatarii. Plumb acidul are nevoie de o incarcare de 14-16 ore si multi utilizatori vor incarca doar timp de opt ore, in timpul ce dorm. Bateriile pentru masinile de golf , pe de alta parte, primesc o incarcare de 14-16 ore peste noapte. Acest lucru poate explica de ce aceeasi baterie cu plumb acid dureaza de doua ori mai mult timp intr-o masina de golf decat intr-un scaun cu rotile.

Stivuitoarele sunt, de cele mai multe ori alimentate de acumulatori cu plumb acid. Aici, greutatea prezinta un interes mai mic; Cu toate acestea, timpii de incarcare mari sunt un dezavantaj pentru depozitele ce opereaza 24 de ore pe zi. Unii producatori insa, ofera sisteme care incarca bateria in timp ce vehiculul este in uz. Cu o celula de combustibil la bord, bateria poate fi mai mica, dar nu eliminata pentru ca celula de combustibil are livrarea de energie slaba si are o reactie lenta la cererea de energie. Acumulatorul ramane sursa primara de energie.

Astfel, pentru a face fata diferitelor vehicule si echipamente industriale, cercetatorii in domeniu cauta tot timpul solutii mai eficiente si mai economice. O astfel de solutie este reprezentata de modelele moderne, realizate in bacuri de polipropilena elastice, care sunt si rezistente la vibratii. Acestea prezinta o rezistenta electrica mica si o porozitate mare, fiind solutia ideala pentru aplicatii care necesita conditii speciale de utilizate.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *