Ce este imunitatea și de ce trebuie să o protejăm?

Conceptul de imunitate este din ce în ce mai folosit în prezent, însă câți dintre noi înțeleg cu adevărat importanța acestuia?

Cel mai important atribut al sistemului imunitar este faptul că influențează sănătatea întregului organism uman. Acesta este un sistem complex de celule și anticorpi ce are rolul de a proteja organismul împortiva agresorilor precum virusurile, bacteriile, paraziții sau toxinele. Sistemul imunitar îi distruge și îi memorează pentru a fi pregătit în cazul în care vor mai apărea și vor reprezenta o amenințare încă o dată pentru organism.

O imunitate scazuta se întâlnește îndeosebi la copii, vărstinici și la adulții cu un stil de viață nesănătos. O dietă dezechilibrată, stresul, lipsa de somn, fumatul, consumul de alcool în exces, carențele de vitamine sau diferențele de temperatură extreme sunt cauze ce scad puterea sistemului imunitar de a apăra organismului. Astfel pot apărea diferite probleme de sănătate precum infecțiile respiratorii, gripă, reacții alergice, dar și alte boli mai grave. De aceea, cresterea imunitatii nu trebuie neglijata.

În primul rând, sunt necesare o serie de schimbări ale stilului de viață. O dietă bogată, în fructe, legume și cereale integrale, 30 de minute de mișcare în fiecare zi, renunțarea la fumat, diminuarea consumului de alcool, un somn de minim 7 ore pe noapte, dar și reguli în ceea ce privește igiena precum spălarea frecventă pe mâini și dezinfectarea telefonului mobil.

În al doilea rând, este indicat un aport suplimentar de vitamine cu ajutorul suplimentelor alimentare precum Imunix. Acesta este un atioxidant puternic ce conține spirulină, drojdie și seleniu ce ajută la întărirea sistemului imunitar, la detoxifierea și energizarea organismului.

Un sistem imunitar puternic este rețeta pentru un organism sănătos. Iar un organism sănătos înseamnă o stare totală de bine și mai multă energie în fiecare zi.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *