Uita de semnele acneei cu ajutorul peelingului facial

Dacă acneea îți dă bătăi de cap chiar și la maturitate, trebuie să știi că aceasta este o afecțiune care nu apare doar în perioda adolescenței, unul din cinci adulți se poate confrunta cu acneea sub diferite forme cel puțin o dată în viață.

Acneea este cauzată de mai mulți factori precum hipersecreția glandelor sebacee, folosirea cremelor prea grase si a produselor de machiaj comedogenice, înmulţirea bacteriilor sau dezechilibrele hormonale. Din păcate, acneea creează atât un disconfort fizic, cât și un disconfort de ordin estetic. De aceea este important să iei măsuri încă de la debut. 

Una dintre cele mai eficiente metode de tratare a acneei este cea de peeling chimic. Un peeling este de fapt o procedura nonchirurgicala prin care se îndepărtează celulele moarte de la suprafața pielii. Agenții chimici tip peeling regenerează pielea prin exfoliere, golirea glandelor sebacee și stimulează formarea de neocolagen în profunzime. Prin această metodă aspectul și textura pielii la nivelul feței, gâtului și decolteului sunt vizibil îmbunătățite.

În funcție de tipul de piele și de particularitățile acesteia, medicul dermatolog este cel care va stabili cât de profund să fie tratamentul și care este cel mai convenabil peeling chimic pret. Pentru tratarea semnelor lăsate de acnee se recomandă, în funcție de adâncimea cicatricilor, un peeling chimic moderat sau un peeling chimic profund.

Peelingul chimic moderat exfoliază epidermul, ajungând până la urmatorul strat superficial al pielii, adersându-se cicatricilor superficiale și moderate. În schimb, peelingul chimic profund constă în exfolierea pielii până la nivelul mai profund al dermului. Pentru o astfel de procedură este necesar ca pielea să fie pregătită cu 1 până la 2 săptămâni înainte. Perioada de recuperare variază între 3-8 zile în funcție de tipul intervenției și de atenția cu care sunt ascultate sfaturile doctorului dermatolog.

Acționează acum împotriva urmelor lăsate de acnee pentru a te putea bucura de un ten curat, care să fie mereu complimentat de cei din jurul tău.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *