Lantul de steaguri de pe Everest

Planeta, asa cum este ea, incredibil de frumoasa, a fost daruita omenirii pentru a se bucura de ea. Mai tarziu, oamenii au impartit locuri si au trasat granite fiindca simtul proprietatii a fost mai puternic decat mostenirea comuna si capacitatea de a folosi in buna intelegere ceea ce a fost daruit cu atata dragoste.

Asa se intampla cu monumentele naturii de pe glob si cu spectacolele oferite de natura: Cascada Niagara, Everestul, Aurora Boreala, desertul, Polul Nord si Polul Sud, canioanele, pesterile si lacurile, vulcanii si insulele cu apa turcoaz si plaje albe.
Everestul este al tarii in care se afla, dar in mod egal si al omenirii intregi. Stau marturie despre asta milioanele de turisti care se duc acolo anual de la capatul lumii sa urce macar o data in viata lor pe ”Acoperisul Lumii”.

Imi doresc sa ajung pe Everest din multe motive. Iata ce ma determina sa ma inscriu la timp sa ocup un loc intr-una dintre excursii Everest organizate de una dintre cele mai bune agentii de turism din Romania, Oxigentour.ro:

-imi place sa fiu la inaltime la propriu si la figurat. Privelistile din avion si de pe piscurile muntilor nu se compara cu nimic in lume. Chiar si blocurile turn par minuscule, iar oamenii sunt ca niste furnici.
-a cuceri inaltimile (la propriu si la figurat) inseamna a-ti depasi limitele. Trebuie sa iti dozezi energia, sa iti controlezi respiratia, sa iti pui in bagaje echipamentele necesare sa iti atingi obiectivele, de aceea mi se pare ca atat muntele, cat si calatoria cu avionul disciplineaza. Ambele experiente presupun trierea cu grija a bagajelor, respectarea regulilor, eforturi de adaptare.
-doresc sa vad lantul de sute de stegulete din toate tarile lumii infipte acolo pe varf ca semne ale victoriei tuturor cetatenilor lumii care au pus piciorul pe Everest. Stiu ca tricolorul romanesc a fost infipt de mai multe ori pe varful celui mai inalt munte din lume, dar doresc sa fac si eu acest lucru: adica sa mai pun un steag romanesc acolo.
-am auzit ca atmosfera de la Everest Base Camp Trek este unica si doresc sa o traiesc pe viu. Sa iau pulsul emotiilor care preced marea experienta, sa vad furnicarul acela de lume adunat in tabara, sa aud vorbindu-se toate limbile pamantului.
-sa colectionez poze unice. Am rasfoit materiale realizate de prieteni, de alpinisti si am fost sedusa de frumusetea lor, de aceea doresc sa fac si eu poze de pe Everest si din drumul catre cel mai inalt loc de pe pamant.
-sa ascult povesti si sa impartasesc experientele altor oameni. Sunt un colectionar inrait de povesti din care invat ceva.
-sa imi testez rezistenta si sa experimentez noul.
12 zile de concediu langa Everest si posibilitatea participarii la spectacolul mondial al cuceririi muntilor de catre om costa nesperat de putin: 2300 de euro. Ghizii vor fi alaturi de noi, bastinasii ne vor ajuta sa ne caram bagajele, in timp ce Everestul se va proiecta seducator pe cerul lui octombrie.

Vegetatia in miii de culori vii va fi ca o scena pregatita pentru reprezentatie…

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *