Constatarea decesului si imbalsamarea

Indiferent daca suntem avertizati sau nu, mai devreme sau mai tarziu, vom fi nevoiti sa facem trecerea spre cele vesnice. In timp ce religia ne indeamna sa credem in exsistenta vietii de dupa moarte, ceea ce se intampla cu trupul este nu mai este doar chestiune de stiinta.

Decesul unei unui prieten sau al unui membru de familie, pe teritoriul unei tari indepartate, este o circumstanta greu de vindecat. Familiile ale caror rude mor, indiferent de circumstante, inafara tarii natale, sunt obligate sa achite toate cheltuielile inmormantarii.

Companiile ce ofera servicii de repatriere decedati sunt obligate prin lege sa respecte procedurile stiintifice impuse de UE. Procedeele impuse de Uniunea Europeana impun respectarea prevederilor sanitare de transport funerar al corpurilor decedate in tara, intr-o forma impecabila.

In ciuda eforturilor depuse de oamenii de stiinta, nu au fost identifice  toate cauzele ce pot produce depresia cronica. In schimb, printre cauzele serioase ce au fost identificate, se numara si depresia ce apare dupa decesul unui membru de familie.

În opinia psihologilor, oamenii se blochiaza in etapa de negare a mortii unei persoane apropiate, imediat dupa decesul membrului de familie, sunt obligati sa pregateasca totul pentru serviciul de transport funerar și să își reia activităţile de zi cu zi de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Viziunea actuala a cercetarilor si clinicilor ne prezinta un model bio-psiho-social in care, la instalarea depresiei, contribuie atat perturbari biochimice la nivelul creierului cat si cauze psihologice (personalitati fragile) sau sociale (stresul cotidian, evenimente de viata negative, ostilitatea mediului, etc).

Pentru constatarea decesului si eliberarea actelor pentru efectuarea serviciului de repatriere decedati este nevoie sa solicitati ajutorul unui medic de familie sau a unui medic pus la dispozitie de firma de pompe funebre la care ati apelat in vederea prestarii de serviciilor de transport funerar. Imbalsmarea necesta a fi efectuata de catre un medic specializat care va elibera si certificatul de imbalsamare necesar pentru transportul catre cimitir si capela. Dupa parcurgerea pasilor anterior mmentionati, se va trece la pregatirea decedatului pentru inmormantare, respectiv la cosmetica mortuara (machiaj, barbierire), imbracare si asezare in sicriu, servicii care sunt efectuate de catre rude sau de catre angajatii companiei care ofera servicii de repatriere decedati.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *