Cum alegem geamurile termoizolante

Geamul termoizolant este un ansamblu format din doua sau trei foi de sticla lipite perimetral prin intermediul unor baghete de aluminiu si al sigilantilor speciali de tip membrana cauciucata. Alegerea unui sistem modern si performant de tamplarie pvc este o problema asupra careia merita sa ne orientam toata atentia.

Ferestrele unei constructii trebuie sa fie etanse la apa ploilor torentiale, sa permita aerisirea spatiilor interioare, sa reziste incercarilor de patrundere prin efractie, sa aibă o alcatuire durabila, sa poata fi usor curatate si intretinute. Tot mai des se foloseste sticla tip Low­E, deoarece are excelente calitati de izolare termica. Low­E este o sticla monolitica, cu un strat functional de oxizi metalici depus prin procedeu electromagnetic pe una din suprafetele de geam termopan.

Folosita in componenta unui geam termopan, sticla Low­E diminueaza considerabil riscul aparitiei condensului. Comparativ cu alte sisteme de tamplarie, aluminiul asigura cea mai buna rezistenta la actunea factorilor de mediu, se intretine usor si nu necesita armare suplimentara. Profilele din aluminiu cu bariera termica asigura o buna izolare. Din pacate, cele fara bariera termica, cu o singura camera, au in realitate un coeficient foarte slab de izolare termica..Calitatea antiefractie a unei ferestre este data de complexitatea sistemului de feronerie utilizat. Mai mult, intemperiile, ploile repetate si furtunile puternice, pot afecta, de asemenea, sistemul de tamplarie si gradul de izolare al acestuia.

Dar o fereastra din clasa A de calitate devine o fortareata pentru protejarea caminului, reducand riscul de efractie, si o data cu achizitionarea unor astfel de produse dispar si grijile. Alegerea ferestrelor impune o atentie deosebita, acestea avand rolul de a completa armonios stilul care defineste casa si personalitatea proprietarului.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *