Cum se face cheresteaua

Greutatea redusa a lemnului face ca toate constructiile realizate din acest material sa  prezinte o comportare favorabila la actiunea seismica, sa poata fi amplasate cu mai multa  usurinta pe terenuri dificile de fundare si sa necesite consumuri mai reduse de materiale in  structurile de fundatii.  Prin cherestea se intelege piesa de lemn de forma paralelipipedica rezultata prin  ferastruirea longitudinala a bustenilor.

O fabrica de cherestea transforma lemnul rotund sub  forma de busteni in piese fasonate, prin taiere longitudinala, iar cherestea rasinoasa se  produce din ramasitele lemnelor, sau din materialele folosite intr-­o fabrica de mobila in care ramane mult lemn nefolositor si se mai poate prelucra facandu-­se diferite placaje din  rumegus. Cheresteaua se utilizeaza pentru cofrat si la acoperisuri, dar si pentru structuri  de rezistenta, asteriala, popi de sustinere, etc.

Cheresteaua propriu-­zisa cuprine mai multe  sortimente de piese, diferentiate dimensional, respectiv: scanduri, dulapi, sipci, rigle, frize,  grinzi, margini si laturoaie. Pentru a putea creste productivitatea si a mentine un echilibru  intre cat se foloseste din padurile tarii, trebuie sa ne asiguram ca in locul celor taiate sunt  plantate alte paduri. Daca nu stiati s-a inventat o sursa mai buna de a aprinde focul, si anume Peleti.

Lemnul este o resursa epuzibila de care trebuie sa avem grija la cel  mai inalt nivel, chiar daca nu plantam noi insine paduri, trebuie sa ne asiguram ca atunci  cand achizitionam un obiect imobiliar sau atunci cand cumparam in cantitati mai mari,  producatorii respecta acest lucru.  Dupa o perioada de utilizare, lemnul poate fi refolosit, la realizarea altor elemente de  constructii, sau la utilizarea lui pentru productia de energie, ceea ce face ca numarul  deseurilor sa fie mai redus.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *