Cum functioneaza anvelopele pentru noroi si zapada

Daca esti in cautare de anvelope Goodyear toate variabilele din specificatiile acestora si jargonul confuz pe care l-ai putea auzi la vanzator sau „expert” ar putea face achizitia mai degraba stresanta. Sau poate vrei doar sa intelegi pe deplin anvelopele pe care le ai deja, conceptele, semnificatia tuturor acestor marcaje ale peretelui lateral. Ce inseamna toate aceste lucruri in termeni normali?

In acest articol, vom explora modul in care sunt construite anvelopele si vom vedea ce se afla intr-o anvelopa. Vom afla ce semnifica toate numerele si marcajele de pe peretele lateral al cauciucului si vom descifra o parte din jargonul acestui domeniu.

Tractiunea anvelopelor

Stiai? Canelarea de siguranta, tehnica de taiere de santuri intr-un drum asfaltat pentru a creste tractiunea anvelopelor, isi are originea intr-un centru de cercetare NASA.

Exista o multime de termeni diferiti utilizati in prezent in industria pneurilor. Unii dintre ei spun, de fapt ceva, iar altii nu. In aceasta sectiune, vom incerca sa explicam ce inseamna unii dintre acestia.

Anvelope toate anotimpurile , pentru noroi si zapada

In cazul in care un pneu are MS, M + S, M / S sau M & S pe el, atunci acesta indeplineste principiile Asociatiei producatorilor de cauciuc pentru o anvelopa pentru noroi si zapada. Pentru ca o anvelopa sa primeasca denumirea „noroi si zapada”, aceasta trebuie sa indeplineasca aceste cerinte geometrice:

1. Noile benzi de rulare trebuie sa aiba mai multe buzunare sau sloturi in cel putin o muchie de rulare care sa indeplineasca urmatoarele cerinte dimensionale pe baza dimensiunilor sablonului:

• Extinderea spre centru a benzii de rulare sa fie de cel putin 1,3 cm de la marginea amprentata, masurata perpendicular pe axa benzii de rulare.
• O latime a sectiunii transversale de minimum 0,15 cm.
• Marginile buzunarelor sau ale sloturilor la unghiuri intre 35 si 90 de grade de la directia de deplasare.

2. Zona goala a suprafetei de contact a noii benzi de rulare va fi un minim de 25 la suta, in functie de dimensiuni sablonului.

Traducerea aproximativa a acestei descrieri este ca anvelopa trebuie sa aiba un sir de caneluri destul de mari care incep de la marginea benzii de rulare si se extind spre centrul anvelopei. De asemenea, cel putin 25 la suta din suprafata pneului trebuie sa fie canelata. Ideea este de a oferi benzii de rulare spatiu gol suficient, astfel incat sa poate musca prin zapada si sa obtina forta de tractiune.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *