Tavanul suspendat tip grila

Il observi rareori, dar are un mare impact asupra fiecarei camere in parte. De fapt, te uiti chiar la el atunci cand faci abdomene sau te intinzi pentru un pui de somn. Este, intr-adevar vorba despre tavanul camerei tale, iar un model suspendat este una dintre modalitatile cele mai usoare si mai eficiente pentru a oferi un aspect deosebit acesteia. Acesta este, de asemenea, o solutie buna pentru un tavan crapat sau grav patat. Si toate aceste modificari se pot realiza intr-un week-end sau doua, de catre un proprietar cu abilitati moderate.

Remodelarea unui plafon este, de asemenea, o oportunitate de a repara unele defecte de proiectare de baza. O camera cu un plafon inalt, formal se poate simti mai confortabila atunci cand acesta este vopsit cu o culoare calda sau inchisa. Nuante mai deschise maresc vizual un spatiu, asa cum fac si modele sau culorile similare cu cele de pe pereti. Pastrarea proportiilor este, in general, o idee buna – salveaza modelele scalate grandios pentru camere supradimensionate si tavanele din vata minerala pline de gratie sau texturate pentru spatiile mici. Indiferent de design-ul pe care il alegi, ai nevoie intai sa faci reparatiile generale necesare pentru un plafon deteriorat. Utilizeaza, asadar, produse de cea mai buna calitate pentru ca problema sa nu reapara ulterior. Daca folosesti un invelis tare (lemn, metal, fibre minerale) nu va trebuie sa repari toate fisurile minuscule, dar daca acestea sunt mai mari decat un fir de par sau se intind pe toata lungimea camerei, investigheaza cauza inainte de a le acoperi. Plafoanele care vor primi tratamente partiale sau suprafete de acoperire moi, ar trebui sa fie reparate si curatate.

O strategie buna pentru orice spatiu care trebuie sa fie bine luminat este de a raspandi corpuri fluorescente plate si lentile printre panourile opace normale. Deoarece panourile din fibre minerale absorb sunetul bine, sunt o alegere buna pentru un loc de joaca. Acestea pot fi vopsite cu vopsea latex, in timp ce pentru tavanul din metal este potrivita o vopsea pe baza de ulei. Instalarea este destul de simpla, dar pentru ca sistemul este greu, aceasta este o sarcina pentru doua persoane. Ataseaza firele de sustinere de grinzile tavanului original in cuie sau suruburi, apoi suspenda grinzile principale si accesoriile. Grila metalica deschisa este apoi umpluta cu panouri. Uita de mitul ca acest tratament are drept rezultat un tavan cu o inaltime extrem de mica – plafonul nou poate atarna la doar 7 cm distanta de cel original.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *