Cum hranim animalele de companie
Cand eram mic, vroiam sa am un catel de care vroiam sa am grija. La varsta de 10 ani mi s-a indeplinit dorinta. Am primit de ziua mea un caine foarte mic si dragalas.
Prima data cand l-am scos la plimbare toti l-au admirat. Unii trecatori il luau in brate, il mangaiau, eu fiind foarte mandru de catelul meu. Am inceput sa ma documentez despre hrana cateilor. Catelul meu era la inceput de drum a vietii si trebuia sa am grija ce ii dau de mancare. De exemplu la catei este foarte important sa invete mai intai sa bea si abia apoi sa manance, deoarece sunt mai predispusi la deshidratare decat la foame. Puii se confrunta des cu diarea, ceea ce duce la deshidratare. Cand animalul invata si se obisnuieste sa bea, cantitatea de lapte trebuie redusa treptat, iar, in final, elimnata complet.
Cand este prea mic nu trebuie sa ii dai hrana uscata nici macar daca ti se pare ca o mananca cu placere. Este bine sa ii dai intai hrana umeda sau hrana uscata imbibata, pentru a-i putea oferi, pe
langa mancarea uscata, si cantitatea necesara de lichide. Acest lucru este necesar deoarece, hranindu-se doar cu mancare uscata, nu consuma suficiente lichide, iar stomacul supraincarcat elimina mancarea, provocandu-i catelului varsaturi, tulburari la nivelului tractului digestive. Trebuie sa tinem cont de faptul ca sunt mici si jucausi si este indicat sa le pui niste boluri de mancare si de apa care nu pot fi rasturnate cu usurinta, si pentru a iti usura munca zilnica de a le face curat.
Recomand produse pentru curatenie si hrana pentru animale.