Cum să îl determini pe cel mic să citească

Cărțile sunt modalitatea cea mai bună pentru dezvoltarea cognitivă a celui mic. Acestea oferă o alternativă perfectă unor activității contemporane care nu fac decât să limiteze dezvoltarea copilului. Lectura este și o modalitate benefică de dezvoltare a creativității, a imaginației și a limbajului. Dacă cititul are atât de multe beneficii ar trebui să le insuflăm cumva copiilor dorința și plăcerea lecturii.

În primul rând lectura trebuie să fie o pasiune pentru cel mic, o plăcere și nicidecum o obligație. Dacă dorești să îi insufli acestă pasiune o poți face prin stimularea imaginației și prin antrenarea curiozității, spune-i câte ceva despre cele mai frumoase povești cunoscute de tine și lasă-l pe el să afle desfășurarea acțiunii.
În al doilea rând dacă observi că micuțul este interesat de lectură îl poți încuraja prin întrebări și prin diferite jocuri de imaginație. Roagă-l să-ți povestească despre diferite personaje și despre caracterul lor, stimulează-i imaginația și implică-l în diferite jocuri de rol.
Dacă părinții apreciază cărțile, citesc cu plăcere și vorbesc des despre asta cu siguranță că și cei mici vor simți o pasiune aparte pentru lumea plină de imaginație din paginile unei cărți.
Va recomand trambuline elastice si jucarii de rol!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *