Gradinita unde copiii invata jucandu-se

Sentimentele unui parinte sunt nuantate si contradictorii. Asa eram eu cand mi-am dat seama ca trebuie sa caut gradinita particulara Sector 1 pentru copilul meu.
Eram fericita ca se dezvolta frumos, ca este sanatos, dar imi era si mila de el. Incet-incet parasea lumea jocului si se pregatea sa iasa din universul magic al copilariei. Unde sunt copii multi mai apar si rautati, de care doream sa-l tin departe.
Se bat, se cearta, se jignesc. Doream o educatoare buna pentru copilul meu, care sa il apropie de carte, de invatatura si de scoala. Voiam tot ce este mai bun pentru el si mai ales o trecere usoara de la libertate totala, la prima forma de socializare. Copilul meu stia multe lucruri inainte de a intra la gradinita fiindca ma ocupasem de el. Citea pe silabe, facea litere de tipar si scria numere pana la 10, dar numara pana la 100, vorbea corect, povestea, descria un obiect.
Doream o gradinita in care sa invete jucandu-se, la care sa vina copii cuminti, politicosi, iar atmosfera sa fie ca acasa.
Despre conceptul Teddybar am aflat de la prietenii care isi dadusera copiii aici. Gradinitele si scolile de aici parcurg programa avizata de Minister, dar vin si cu imbunatatiri. Iata ce m-a determinat sa il inscriu fara sa stau pe ganduri la o gradinita particulara:
-amenajarea salilor de clasa. Institutia nu are nimic rece din asezamintele cazone, cu cromatica rece si aer neprietenos. Locul in care invata copilul meu este decorat in culori vii si personaje de poveste.
-personalul este amabil si devotat educatiei fixand tinte inalte pentru copii
-cursuri intensive de limbi straine. Viitorul este al comunicarii in limbile straine de circulatie internationala fiindca statele vor deveni localitati prin care oamenii vor trece liberi
-descoperirea talentelor si abilitatilor fiecaruia si valorificarea lor. Se organizeaza cursuri de inot, de pictura
-activitatile sunt centrate pe beneficiarii procesului educational, iar copiii sunt condusi sa invete jucandu-se
-posibilitatea inscrierii si la activitati de tipul after-school, sa-l stiu in siguranta, cand noi vom fi la serviciu
-hrana sanatoasa, gustari care sa il atraga, asa incat sa nu sufere
In prezent, copilul meu este inscris la scoala de vara. In fiecare zi este antrenat intr-o acitivitate utila. Ieri a fost la Muzeu Antipa, in lumea dinozaurilor de care este fascinat, astazi va merge la librarii si bibiloteci si i se va citi povesti, urmeaza vernisaje, spectacole de teatru pentru copii. Trebuie sa recunosc ca si daca as fi ramas acasa, nu as fi putut sa ma ocup asa de bine de el si sa vizitam impreuna atatea muzee.
Parintii care prind un loc pentru copiii lor la gradinita particulara sector 1 se pot considera norocosi si nu mai incearca sentimentul acela de mila ca au crescut si vin si grijile pe capul lor.
In primul rand ca niciun copil nu plange dimineata, cand este aduc aici, ci zburda fericit spre sala de clasa.
In al doilea rand, aici primeste educatia de care are nevoie, aici se pun bazele unui viitor stralucitor, de oameni adevarati, deprinsi sa pretuiasca valorile adevarate!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *