Importanta unui set de jante auto

Autovehicul de toate zilele care ne ajuta sa ne deplasam oriunde avem nevoie este format din multe parti care toate trebuie sa fie in stare perfecta pentru ca masina sa ruleze in siguranta. Fiecare componenta a masinii are rolul ei in mentinea performantei masinii, iar starea precara a unei componente poate afecta toate integritatea masinii. Exista o parte a masinii care nu primeste atentia cuvenita insa. Setul de jante auto este crucial pentru o performanta si o siguranta crescuta a masinii, el fiind o componenta esentiala a trenului de rulare, insa care nu primeste atentia cuvenita.

Un set de jante aliaj are o importanta majora in pastrarea performantei masinii si nu este doar o componenta estetica. De aceea este important sa alegeti o janta si dupa criteriile performantei si nu doar criterii estetice. Cum afecteaza calitatea jantelor calitatea condusului:

  • afecteaza sistemul de franare

Forma jantei poate asigura, sau nu, o buna trecere a aerului pentru racirea rapida a sistemului de franare. Daca forma lor este plina, ca in cazul unui set de jante tabla, aerul va avea o patrundere greoaie iar sistemul de franare se va raci mult mai greu.

  • afecteaza performanta masinii

Cu cat janta este mai grea, cu atat masina va avea nevoie de mai multa putere pentru a se deplasa sau de mai multe forta de franare pentru a se stopa complet. In timp, asta poate rezulta intr-un consum crescut de carburant si o uzura mai puternica a sistemului de franare. Daca aveti nevoia ca masina dvs sa fie performanta, un set de jante auto ultra usoare va face diferenta considerabil.

  • afecteaza stabilitatea

In timpul virajelor si nu numai, janta trebuie sa aiba o structura de rezistenta ridicata pentru a sustine masina in iesirea din viraj. Daca jante sufera defecte sau rupturi, stabilitatea si siguranta masinii sunt compromise, riscul de accident fiind marit considerabil.

  • afecteaza siguranta masinii si a pasagerilor

Daca structura jantelor nu este rigida indeajuns din cauza constructiei defectuoasa, janta poate oricand ceda in timpul rularii si astfel poate fi provocat un accident grav. Conduceti doar cu jante auto in stare buna si optati pentru modele sh cu defectiuni ascunse.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *