Intretinerea acoperisului metalic

Unul dintre beneficiile deciziei de montaj tigla metalica de la civeflor.ro este reprezentat de eforturile mici de intretinere necesare pentru asigurarea unei vieti lungi a acestuia. A intretine un acoperis de metal este un lucru extrem de simplu. In cele mai multe cazuri, un acoperis din tigla metalica isi va mentine integritatea structurala, nu se va eroda si va arata bine pentru cel putin intreaga perioada de garantie a produsului, care este in general de 20-30 de ani pentru calitatea materialului, chiar si fara intretinere.
Insa, este recomandat sa faci o inspectie de rutina si cateva actiuni de intretinere preventiva. Acest lucru este in special important in zonele cu vreme aspra.

Inspectia anuala

Odata pe an ar trebui sa inspectezi intreg acoperisul, zona cu zona. Asigura-te ca iti iei masuri de precautie de rutina pentru a preveni alunecarea sau caderea. Indeparteaza orice reziduu, pentru a preveni umezeala si depunerea de pamant si pentru a reduce sansele de a ramane tigla patata. Strange orice elemente de etansare coama, streasina si alte accesorii acoperis care ar putea fi slabite (acest lucru este improbabil, insa se poate intampla, in special daca iarna a fost severa sau daca au existat vanturi prelungite sau intense). Inspecteaza imbinarile, penetrarile sau alte zone unde a fost folosit material de etansare; aplica material proaspat in orice loc in care acesta pare uzat. Iar, daca observi orice zone murdare, prafuite sau patate le poti spala.

Spalatul acoperisului metalic

Daca in zona in care locuiesti exista praf, fum sau smog in cantitati mai mari, vei observa o pelicula de murdarie sau de praf pe suprafata acoperisului. Acest lucru nu va dauna neaparat acoperisului, insa poate dauna aspectului acestuia. Uneori vei observa praf, mizerie sau pete doar pe o zona mica a acoperisului. Poti corecta acest lucru prin simpla spalare a zonei afectate.Poti spala acoperisul cu ajutorul unui furtun sau a unui aparat mecanic cu presiune. Pentru murdarie mai rezistenta, vor fi utile o perie moale si o solutie pe baza de apa si detergent. Poti folosi fosfat trisodic, detergent de rufe, produse de curatare universale, non-abrazive sau chiar detergent lichid pentru vase. Concentratia folosita depinde de produsele utilizate. Urmareste instructiunile de pe eticheta produsului pentru a crea o solutie slaba.Este indicat sa eviti produsele de curatat abrazive si ustensilele precum periile de sarma, buretii de sarma sau cei abrazivi ce pot zgaria invelisul protector al tiglei metalice. Daca descoperi pete de ulei, de grasime, de smoala sau alte materiale asemanatoare, acestea pot fi indepartate de obicei cu o carpa curata si un solvent slab, iar zona poate fi clatita ulterior cu detergent, iar apoi cu apa curata.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *