Introducere in ventilatoarele centrifugale Braco

Echipamentele Braco au fost proiectate pentru performanta si eficienta energetica. De la modele de echipamente standard la sistemele de ventilatie complexe, Braco ofera solutii cu o eficienta energetica si o performanta crescute pentru aproape toate aplicatiile. Ventilatoarele centrifugale sunt una dintre cele mai importante componente ale numeroaselor echipamente in diverse domenii, in ceea ce priveste performanta si eficienta energetica.

Braco comercializeaza ventilatoare centrifugale de dimensiuni diferite si la opereze o gama larga de viteze, toate fiind testate la viteze de rulare variate pentru a caracteriza intreaga familie de ventilatoare. Alte dimensiuni speciale de ventilatoare centrifugale pot fi puse la dispozitia clientilor, la cerere.

Curba vitezei ventilatorului este reprezentata grafic ca presiunea statica vs. curgere si reprezinta intervalul de puncte de operare pe care un ventilator il va realiza la o viteza discreta.

Curba de putere (CP) prezinta puterea arborelui ventilatorului necesara la fiecare conditie de debit la aceasta viteza discreta a ventilatorului. De asemenea, curba de eficienta statica (%) arata eficienta statica la fiecare conditie de curgere la viteza ventilatorului. Pentru o aplicatie data, debitul si presiunea statica necesara definesc un punct de functionare.

Acest punct de functionare, intr-o anumita pozitie, va determina viteza necesara a ventilatorului. Citirea pe verticala in sus sau in jos, din acest punct de functionare de-a lungul unei linii care reprezinta debitul, determina puterea necesara si eficienta statica realizata. Pentru un anumit sistem fizic fix, presiunea statica necesara pentru a impinge un debit dat prin acest sistem urmeaza curba sistemului. Pentru un sistem dat, curba sistemului nu se modifica decat daca sistemul este schimbat fizic. Un sistem ar putea fi modificat in cazul in care se adauga sau elimina tubulaturi, amortizoarele sunt reglate la o stare diferita, sau atunci cand filtrele devin incarcate cu murdarie.

Ventilatoarele si miscarea aerului

Intr-un sistem, miscarea aerului este realizata cel mai frecvent fie cu ventilatoare axiale de curgere sau ventilatoare centrifugale. Ventilatoarele centrifugale pot include rotoare fie curbate inainte sau curbate inapoi. Cele curbate inapoi pot fi aplicate ca adapostite sau libere. Ventilatoarele pot fi actionate printr-o curea sau prin antrenare directa. Fiecare dintre aceste tipuri de ventilatoare centrifugale Braco sunt de o calitate excelenta si prezinta o eficienta crescuta.

Ventilatoare cu flux axial si ventilatoare centrifugale

Un ventilator axial de curgere a aerului propulseaza intr-o directie axiala, paralela cu axul ventilatorului, cu o miscare tangentiala turbionara creata de lamele rotative ale rotorului. Viteza aerului este crescuta prin forta de rotatie, care produce o presiune a vitezei (energia cinetica) si o cantitate mica de presiune statica (energie potentiala). Ventilatoarele axiale sunt potrivite pentru aplicatii care necesita deplasarea unor cantitati mari de aer, cu cerinte reduse de presiune statica, cum ar fi pentru condensatoare, evacuarea aerului de racire si stimularea fluxului de aer prin conducte lungi. Un ventilator centrifugal propulseaza aerul intr-o directie radiala, perpendiculara pe axul ventilatorului. Fluxul de aer este indus de forta centrifuga generata intr-o coloana de rotatie a aerului, producand o presiune statica (energie potentiala), si, prin viteza de rotatie imprimata aerului lasa varful palelor, producand presiunea de viteza (energie cinetica). Acest lucru face ventilatoarele centrifugale potrivite pentru aplicatii care necesita o deplasare a aerului mediu spre capacitati de inalta presiune statica si cerinte reduse de zgomot, cum ar fi aplicatiile de alimentarea si de returnare.

Ventilatoare curbate inainte si inapoi

Ventilatoarele centrifugale sunt cel mai frecvent tip de ventilatoare de aprovizionare utilizate in industria sistemelor de aer conditionat. Cele mai frecvente tipuri de rotoare de ventilator centrifugal sunt rotorul curbat in fata si rotorul curbat inapoi. Ventilatoarele curbate inapoi, cele inclinate spre inapoi si rotoarele cu perna de aer au curbele de performanta similare si, prin urmare, urmatoarele informatii despre ventilatoarele curbate inapoi se aplica si la cele inclinate inapoi, precum si la cele cu perna de aer. Ventilatoarele curbate inainte functioneaza la viteze si presiuni mai mici, comparativ cu ventilatoarele curbate inapoi, ceea ce permite o constructie mai usoara a rotorului, arborelui, rulmentilor si carcasei. Rezultatele acestor constructii usoare rezulta intr-un ventilator cu cost redus si cu un debit de aer relativ ridicat la presiuni statice scazute.

O caracteristica atractiva a rotorului curbat inapoi este caracteristica de nesupraincarcare a curbei de cai putere. Caii putere creste la maximum pe masura ce creste fluxul de aer, iar apoi scade din nou. Aceasta inseamna ca un motor selectat pentru a se potrivi cai putere de varf nu se va supraincarca, supraincalzi sau epuiza, in ciuda variatiilor in rezistenta a sistemului sau fluxului de aer, atat timp cat turatia ventilatorului ramane constanta. Acest lucru este in contrast cu tendinta supraincarcarii ventilatorului curbat inainte.

Braco va ofera, la preturi excelente, toate tipurile de ventilatoare centrifugale, inclusiv, ventilatoare curbate inainte, ventilatoare centrifugale curbate inapoi si ventilatoare pentru aplicatii speciale. Acestea pot fi utilizate la diverse echipamente, oferind un randament ridicat si o durata de viata mare. Materialele de cea mai buna calitate utilizate la constructia acestora vor garanta toate aceste calitati.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *