Lacramioare

Din ce in ce mai mult au inceput sa se ceara in florarii si pretioasele margaritare sau lacramioare, simbolul puritatii sentimentelor. Aceste delicate flori au un parfum suav si deosebit, care reuseste sa trezeasca in oameni cele mai pure trairi.
Exista mai multe legende legate de aceste flori. Cea mai trista este legata de viata a doi copii, frate si sora, care se iubeau foarte mult. Din cauza unei molime, fetita a murit, iar fratele ei a plecat in lume plangand. Pe unde a trecut si i-au curs lacrimile amare au rasarit aceste superbe flori.
O alta legenda nordica spune ca fiica imparatului marilor s-a indragostit de un muritor. Insa acesta nu stia de existenta ei si intr-o seara, cand se plimba pe malul marii cu o fata frumoasa a fost zarit de catre printesa apelor. Aceasta a inceput sa planga de durere, iar lacrimile ei au fost preluate de vant si purtate in lume. Lunii i s-a facut mila de suferinta fetei si a atins cu razele ei lacrimile, care s-au transformat in florile pe care azi le stim cu totii.

Va recomand buchet frezii si flori pentru zile de nastere!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *