Sfaturi utile celor care vor sa-si deschida un blog

Uneori ma intreb de ce isi deschid blog unele persoane care pur si simplu nu au nimic de spus. Cel mai probabil pentru ca e gratuit si pentru ca se poate. Insa, un blog care nu e de calitate nu va ajunge niciodata sa fie un blog cunoscut.
Citeam zilele astea un blog interesant si ma gandeam cat de bine e ca exista oameni competenti care scriu pentru a-i informa si pe altii in diverse domenii. Una e sa citesti informatii scrise de specialisti si alta e sa citesti informatii scrise de amatori, din auzite. Un blog serios pe care il poti citi este liviutudor.com. Acest blog este in limba engleza, insa autorul articolelor este roman, un roman pasionat de programare, digital media, marketing si multe alte domenii. E un blog interesant care merita citit daca stii limba engleza.
Daca vrei sa iti deschizi si tu un blog care sa aiba succes, sfaturile urmatoare iti pot fi de folos:
• Alege subiecte pe care le stapanesti. Daca vrei sa iti deschizi un blog pe o anumita nisa, trebuie sa alegi o nisa pe care o stapanesti foarte bine. Informatiile pe care le scrii trebuie sa fie corecte, scrise intr-un mod cat mai usor de inteles si structurate in asa fel incat sa fie usor de citit.
• Alege culori si fonturi care sa nu oboseasca cititorul. Blogul tau trebuie sa arate cat mai bine si sa fie cat mai usor de citit. Pentru acest lucru ai nevoie de culori care sa nu fie obositoare si de fonturi cat mai simple.
• Creaza continut de calitate. Continutul pe care il publici trebuie sa fie de calitate. Asa cum spuneam si mai sus, trebuie sa fie bine documentat si corect, insa, bineinteles si corect din punct de vedere gramatical. Greselile frecvente care in nici un caz nu sunt greseli de la tastat nu sunt trecute cu vederea prea usor.
• Trece sursa informatiilor. Daca te folosesti de anumite informatii de pe diverse site-uri, ideal ar fi sa treci si link-ul site-ului de unde ai luat respectiva informatie.
• Scrie cat mai des. Nu poti fi un blogger cunoscut daca scrii o data la 2-3 luni. Adevaratii bloggeri scriu zilnic sau macar de 3-4 ori pe saptamana. Trebuie sa iti faci timp sa scrii daca vrei sa fii cunoscut/a.
Ai in vedere sfaturile de mai sus, dar cauta si alte sfaturi care ti-ar putea fi de folos si fa totul cat mai bine pentru a ajunge acolo unde iti doresti.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *