Sistemele de alarma de la origini pana in zilele noastre

Chiar daca o sa va vina greu sa credeti, primul sistem de alarma a fost inventat si patentat inca din anul 1853! Chiar daca nu era atat de performant ca cele din prezent, acesta s-a bucurat de un real succes si si-a demonstrat eficienta.

Primul sisiem de alarma inventat de catre Augustus Russell Pope, un inventator din Boston, avea un principiu foarte simplu de functionare: era alimentat de catre o baterie si se baza pe inchiderea unui circuit electric. Usile si geamurile locuintei erau conectate intre ele printr-un circuit in paralel si orice deschidere a uneia dintre ele inchidea circuitul electric, fapt care genera vibrarea magnetilor atasati si declansarea unor vibratii electro-magnetice. Aceste vibratii erau transmise unui ciocanel ce lovea un clopot si astfel se declansa alarma. Chiar daca era destul de rudimentar fata de modernele sisteme de alarma din zilele noastre, acest sistem era eficient, deoarece nu era suficient sa fie inchisa usa sau ferastra pentru a se opri clopotelul, ci trebuia armat un arc pentru a rearma sistemul.

De atunci si pana in zilele noastre sistemele de alarma au evoluat constant si au devenit din ce in ce mai accesibile publicului larg. Daca in urma cu 20-30 de ani numai familiile cu adevarat instarite isi permiteau instalarea unui sistem de alarma, in zilele noastre, acesta este accesibil oricui, cu o minima investitie. security-solution.ro pune la dispozitia clientilor sai o gama foarte variata de sisteme de alarma, pornind de la cele mai simple si pana la cele mai complexe, ce pot fi comandate via telefonul mobil.

Sistemele de alarma din zilele noastre se bazeaza pe diverse tipuri de detectori si/ sau senzori. Cei mai folositi senzori sunt: de  contact- semnalizeaza deschiderea usii sau geamului; de miscare- detecteaza miscarea din raza lui de actiune; detectori de sticla sparta- alarmeaza atunci cand este spart un geam; senzori de soc- se activeaza atunci cand exista semne de bruscare sau fortare a incuietorii. Pe langa senzorii clasici destinati apararii de intrusi, noile sisteme de alarma au fost imbogatite cu senzori care sa apere oamenii si de alt tip de rau facatori, cum ar fi monoxidul de carbon, focul sau apa.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *