Vis de decembrie: semipreparate pentru masa traditionala de Craciun

Mi-e mila de gospodine in perioada marilor sarbatori. O revad pe mama mestecand pana la epuizare cozonacii, compozitia pentru sarmale sau chiftelute. Dupa ce termina totul, doua-trei zile avea dureri ingrozitoare de maini.

La asta m-am gandit cand am demarat rapid o afacere care sa le usureze munca mamelor si bunicilor. Sa ofer ambalate chiftelute care sa fie prajite acasa, sarmale care sa fie fierte in bucataria lor, bucati de friptura condimentate bune de pus in friteuza profesionala.

 

Ca preparatele sa fie realizate in conditii de maxima igiena, repede si cu efort minim am cumparat de curand un mixer planetar performant. Cand amestecatul sau framantatul se face manual, produsul nu iese la fel de omogen, astfel ca in momentul in care gusti dintr-o chiftea constati ca este prea usturata sau bucata de cozonac poate fi prea dulce sau prea sarata.

Este inuman sa se proceseze cantitati industriale de carne fara malaxor carne. Cand nu existau aceste utilaje care sa usureze munca la bucatarie sau in laboratoarele de patisserie-cofetarie intelegeam acest lucru, dar acum nu exista nicio scuza. Imaginati-va ca omul doar supravegheaza amestecarea, tocarea, faramitarea si ca nu mai pune mainile mereu pe alimente, un lucru foarte bun!

Imaginati-va ca sudoarea de pe fruntea gospodinei este inexistenta din moment ce a aparut robotizarea activitatii. Taote aceste utilaje reduc considerabil timpul de asteptare fiindca omul modern se afla in mare criza de timp.

Strabunicele noastre ar considera o magie abatitor cu capacitatea de racire accelerata de la 90 de grade la 4 grade sau programul rapid de congelare. Acum in bucatarie se petrec adevarate magii. Cartofii sunt curatiti in cateva minute, legumele sunt tocate, preparatele calde racite la comanda, cuptoarele programate nu mai au nevoie de spraveghere atenta ca pe vremuri.

Pana si aluatul este realizat mecanizat si toate aceste aspecte ma bucura fiindca femeia are timp si pentru altceva. Eradicarea principiului “femeia la cratita” reprezinta o sursa adevarata de progres.

Toate utilajele care transforma prepararea hranei intr-o magie sunt la indemana intreprinzatorilor, dar si a gospodinelor. Sa le achizitionam pentru a reduce timpul de preparare si de asteptare!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *