Becurile LED – Avantaje si dezavantaje

In ziua de astazi, cea mai mare problema cu care oamenii din mediul urban se confrunta este cea a conservarii resurselor naturale (si nu numai), motiv pentru care sunt mereu in cautare de solutii cu ajutorul carora sa consume cat mai putine astfel de resurse. Aceasta activitate trebuie sa fie una constanta, pentru a avea efecte benefice pe termen lung. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca aceste economii de resurse (sau folosirea responsabila a lor) ne ajuta sa economisim si bani (la facturi, de exemplu). Sunteti curiosi / curioase ce puteti face pentru a economisii bani mai usor? Atunci urmatoarele randuri sigur o sa va capteze atentia, deoarece ofera cea mai simpla si la indemana solutie, pentru oamenii care vor sa protejeze mediul inconjurator!

Cand vine vorba de locuinta personala, este mult mai usor sa ajungem sa platim mai putin la factura electrica, daca stim ce solutii sa aplicam pentru iluminatul propriei locuinte. O locuinta luminata corespunzator este o locuinta mult mai primitoare, mai placuta si mai admirata, deoarece cu ajutorul luminii, fie ea naturala sau artificiala, iasa in evidenta orice coltisor al acesteia. Daca nu dispunem de foarte multa lumina naturala, atunci trebuie sa alegem corpuri de iluminat care sa disperseze in mod egal lumina intr-o incapere (cele cu oglinzi sunt ideale in acest context si sunt si o alegere extrem de eleganta) si sa folosim becuri led pentru eficienta.

Solutia de iluminare a locuintelor cu becuri LED este din ce in ce mai adoptata in multe cladiri si locuinte individuale. Acest lucru se datoreaza avantajelor incontestabile pe care aceste becuri le au. Cel mai mare avantaj al acestora il reprezinta, fara indoiala, consumul mic de curent pe care il au, asadar poate reduce sumele de pe facturile electrice. Pe termen lung, rezulta economii de bani pe care le poti folosi cu un alt scop. Un alt avantaj al lor este durata acestora de viata: un bec cu LED poate lumina pana la 30.000-50.000 de ore (unele pot duce si pana la 100.000 de ore, dar acest lucru este valabil pentru cele mai bune astfel de becuri, provenite de la marii producatori in domeniu), fata de un bec incandescent obisnuit (1000 de ore).

Mai pe scurt, sunt cele mai eco-friendly becuri dintre toate. Singurul lor dezavantaj il reprezinta pretul, care poate fi si de zece ori mai mare decat a unui bec obisnuit, dar acest lucru compenseaza in timp (facand referire la consumul redus de energie electrica). Utilizarea becurilor LED ajuta la protejarea mediului inconjurator, deoarece nu emite substante nocive si nu da nastere unor compusi chimici nocivi. Sunt ideale in orice spatiu (mic sau mare) si in orice context. In plus, puteti alege becurile in functie de tipul de lumina pe care il emit: calda, neutra sau rece (in functie de preferintele personale). Personal, prefer lumina calda, deoarece ofera locuintei mele un aer familial si imi induce o stare de bine si de confort. Ma simt cu adevarat acasa, seara cand ajung de la serviciu si aleg sa ma delectez cu o carte buna, citita la lumina discreta veiozei!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *