Cum sa alegi un sistem de aer conditionat pentru camera ta

Inainte de a merge la magazin, determina dimensiunea spatiului pe care ai nevoie sa il racesti si locul in care vei aseza unitatea. Un aparat de aer conditionat care este prea mic, nu va raci camera, iar unul care este prea mare, va raci atat de repede incat nu va avea timp sa elimine suficienta umiditate, lasand camera ta rece si umeda.

Alege marimea potrivita. La calcularea marimii aparatului de aer conditionat, ia in considerare nu numai dimensiunea camerei pentru a fi racita, dar si inaltimea plafoanelor si chiar si partea tarii in care locuiesti. Tot ce ai nevoie pentru a incepe este un metru, un caiet si un calculator.

Evalueaza fluxul de aer. Aparatele de aer conditionat fac, in general, o treaba mai buna in suflarea aerului intr-o directie decat in cealalta. Pentru a raci in mod uniform o camera, vei avea nevoie sa te asiguri ca aerul este distribuit in toata incaperea. Atunci cand unitatea este situata intr-un colt, aceasta trebuie sa fie in masura sa directioneze aerul la centru, asadar verifica daca are nevoie sa sufle aerul la dreapta sau la stanga.

Cat de silentios? Daca unitatea va fi plasata intr-un dormitor sau intr-o alta zona linistita, verifica rating-ul de zgomot al acesteia. Exista atat modele silentioase, la care singurul sunet care se aude este functionarea ventilatorului, dar si unitati care ar putea deranja persoanele sensibile.

Instalare

Daca planifici sa instalezi singur sistemul AC ia in considerare cumpararea unui model cu un sasiu care iese in afara. In acest fel ai posibilitatea sa atasezi carcasa si partile laterale reglabile inainte de monta partile mai grele. O singura persoana poate face acest lucru, dar este mai usor in doi.

Verifica energia electrica. Inainte de a instala un aparat de aer conditionat, asigura-te ca circuitul electric la camera poate face fata sarcinii electrice a unitatii. Citeste manualul de utilizare; modelele mai mari, de obicei, au nevoie de un circuit dedicat. Nu folosi niciodata un prelungitor pentru un aparat de aer conditionat.

Asigura unitatea. Foloseste intotdeauna hardware-ul de securitate al producatorului, cum ar fi incuietori cercevea si suporturi de montaj aer conditionat . Cu exceptia cazului in care instructiunile producatorului spun altfel, unitatea de aer conditionat ar trebui sa fie nivelata de la stanga la dreapta si inclinata usor spre exterior, astfel incat apa care se condenseaza pe evaporator sa se scurga in mod corespunzator in partea din spate a unitatii si nu in casa.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *