Planificarea proiectului de acoperis

Codurile din constructii si permisele

Codurile din constructii variaza foarte mult in functie de unde locuiesti. Orice proiect de acoperire casa trebuie sa respecte codurile de constructie aplicabile in jurisdictia ta. Inainte de a incepe orice proiect de acoperis, este extrem de important sa obtii codul de constructie aplicabil.

Reciclarea si aruncarea deseurilor

Cel mai important pas pentru a pregati acoperisul vechi pentru reciclare este de a sorta materialele in momentul in care le dai jos de pe acoperis. Tigla metalica, fetrul si materialele asfaltice si cuiele sunt cele ce se recicleaza. Scopul este de a strange aceste materiale intr-o gramada separata sau container. Facand aceasta pre-sortare poti economisi chiar bani, pentru ca faci sarcina mai usoara pentru reciclator.

Lemnul si alte resturi mixte ar trebui sa fie pastrate separat. Multi reciclatori iti vor permite sa plasezi aceste materiale in partea de sus a incarcaturii, poate cu o prelata care separa cele doua straturi, dar trebuie sa fie usor pentru reciclator sa separe materialele, altfel incarcatura nu va fi reciclata. Verifica intai cu centrul de reciclare, pentru a vedea daca exista cerinte speciale.

Daca decizi sa angajezi un profesionist pentru instalarea acoperisului, cauta un contractor de acoperis profesional , care a intreprins deja o serie de proiecte durabile, inclusiv reciclarea de tigle.

Alegerea culorilor / stilurilor

Atunci cand esti in cautarea unui acoperis nou, asigura-te ca ai ajuns la locul potrivit. Nu numai pentru ca cei mai multi producatori de tigla metalica ofera acum o garantie extinsa pentru produsele lor, dar si pentru a fi sigur ca vei gasi combinatia potrivita de stil si culoare pentru a se potrivi gustului tau.

De ce materiale am nevoie?

Internetul a usurat sarcina de a determina materialele de care este nevoie pentru un nou acoperis. Expertul in acoperis te va trece prin patru pasi simpli: selectarea stilului tau de material, culoarea acestuia, nivelul de acoperire al garantiei si accesoriile pentru acoperis. Nota importanta: cele mai bune garantii – inclusiv cele care acopera calitatea instalarii sunt disponibile numai atunci cand un acoperis este instalat de un antreprenor certificat.

Estimeaza de cat material vei avea nevoie

Pentru a estima cantitatea de material de care ai nevoie pentru acoperisul tau trebuie sa calculezi intai panta (planul) acestuia. Un instrument numit inclinometru ar trebui sa fie plasat pe creasta casei pentru a-ti permite sa inregistrezi masurarea pantei. Apoi, trebuie sa determini metri patrati totali. Masoara toate sectiunile de acoperis, inclusiv soldurile, vaile, crestele, streasina, precum si orice alte console pentru a avea o masuratoare corecta.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *