Importanta pantofilor pentru femei

Poate că a început cu Cenusareasa și căutarea inexplicabilă a printului pentru acel pantof. Indiferent de origine, femeile de azi sunt obsedate de pantofi. Cumpărăm pantofi și purtăm pantofi – majoritatea femeilor iubesc totul in mod egal, insa pantofii sunt pe primul plan.Si nu ne referim numai la femeile singure. Chiar si casnicele sau femeile casatorite simt o mare bucurie atunci cand poarta sau cumpara o pereche noua de pantofi casual de dama .

Sigur, unele femei pot gasi pur și simplu scuze pentru colecțiile lor exagerate de pantofi, în timp ce altele ar putea, de fapt, să aibă o tulburare mai profundă. Cu toate acestea, se pare că există un raționament psihologic în spatele achizițiilor de pantofi și a încălțămintei. Indiferent dacă realizăm o grămadă de dopamină sau o stare de euforie, pantofii ne oferă toate senzațiile satisfăcătoare pe care le iubim.

Fara toc, cu toc, cizme, balerini, sandale, cămăși, platforme, cu pene, cu barete, cu dantelă, le plac pantofii, dorința și pofta de ei. Îsi simt inima în timp ce se uita la pantofii pe care se gandesc să ii cumpere, simt o senzație de bucurie când ii poarta prima dată. Ideea de a avea pantofi este extrem de adanc intiparita in creierul femeii, așa cum știu că trebuie să mănânce și să respire. Poate că n-ar muri dacă trebuie să poarte aceeași pereche de pantofi pentru tot restul vieții lor, dar o parte din ele ar vrea sa nu ajunga in situatia aceea. Daca s-ar gândi la lucrurile pe care le-ar lua dacă casa ar fi luat foc, toate s-ar gândi la pantofi. Dupa ce s-ar asigura ca animaul de companie este in siguranta, urmatorul gand s-ar indrepta spre colctia de pantofi.În medie, o femeie deține 20 de perechi de pantofi la un moment dat.
Pantofii au fost tema unei expozitii la Muzeul Institutului de Tehnologie de moda din New York (FIT), unde 150 de pantofi contemporani apartinand unor designeri internationali au fost expusi astfel incat sa inspire acelasi sentiment de respect care poate îfi simtit sau trait într-o biserica. Tema expozitiei a fost „Obsesia pantofului”.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *